bilde

Hva koster utvendig solskjerming?

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Hva koster utvendig solskjerming, sånn egentlig? Utvendig solskjerming kan koste alt fra en tusenlapp til flere titalls tusen, avhengig av hvilken type man velger. Enkelte typer er også mer krevende å montere enn andre. Man bør derfor sette seg godt inn i de ulike alternativene før man bestemmer seg for hva man skal kjøpe.

Vi gjør det litt enklere for deg å vurdere hva du bør kjøpe og hvor stort budsjettet ditt bør være her i denne lille guiden vår.

Kortversjonen

 • Bestem deg for hvilken type utvendig solskjerming du vil ha, som markiser, zip screens, utvendige persienner eller pergolaer/levegger.
 • Prisen på utvendig solskjerming varierer avhengig av typen og størrelsen.
 • Monteringskostnader bør også tas i betraktning når du beregner totalkostnaden.

Bestem deg for hvilken type solskjerming du vil ha

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvilken type utvendig solskjerming du vil ha. Det finnes nemlig mange ulike typer på markedet, og de varierer mye i pris og funksjonalitet. De vanligste typene av utvendig solskjerming er:

 • Markiser
 • Zip screens
 • Utvendige persienner
 • Pergolaer og levegger

En markise er en type solskjerming som henger fra veggen eller taket, slik at det dekker et vindu eller en dør. Du kan også kjøpe terrassemarkiser som festes i veggen eller over vindu og strekkes noen meter ut for å skjerme utendørs sittegrupper for solen. De fleste markiser kan også justeres i vinkel. Det finnes mange ulike typer av markiser på markedet, men alle er ikke like effektive mot solen. 

De billigste markisene gir ofte lite beskyttelse mot sollyset, mens de dyreste kan gi nesten full beskyttelse. Markiser er også noe av det enkleste å montere av alle typer solskjerming, og de kan vare i veldig mange år. Du får med andre ord mye solskjerming for pengene dine.

Zip screens minner om en slags utvendig rullegardin som du kan heve opp og ned foran vinduet. De er enkle å styre, takket være en praktisk fjernkontroll. Fordelen med zip screens er at ingen kan se inn gjennom vinduet, men du kan likevel se ut.

Utvendige persienner kan også være en god løsning. Du justerer selv hvor mye sollys som skal slippe inn, samt hvor mye inn- og utsyn du vil ha. De fås i mange ulike farger og varianter, slik at du kan velge noen som matcher fasaden på huset ditt.

Sist, men ikke minst, så vil vi nevne pergolaer og levegger. Dette er riktignok ikke en utvendig solskjerming for boligen din, men for deg selv – de er praktiske når du vil sitte i skyggen utendørs. Pergolaer og levegger lar deg unnslippe de sterkeste solstrålene på en varm dag.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Prisen på utvendig solskjerming

Det bør sies at alle typer utvendig solskjerming kan fås til forskjellige priser. Noen koster imidlertid mer enn andre. Utvendige persienner og markiser er ofte de rimeligste, særlig dem som du styrer manuelt. Hvis du vil ha fjernkontroll eller vind- og regnsensor, så koster de mer. 

Du kan kjøpe enkle varianter for noen tusenlapper eller betale flere titusener for avanserte og spesialtilpassede modeller. De fleste merker selger forskjellige varianter, slik at prisen også varierer avhengig av hvilken type man velger.

Zip screens kan koste fra ca. 5000 kr til nærmere 20 000 kr per stykk. Hvor dyrt det blir, vil dermed avhenge av hvor mange vinduer som skal dekkes og hvilken variant du velger. Forskjellige faktorer som påvirker prisen på zip screens inkluderer blant annet:

 • Materialer
 • Fargevalget
 • Størrelse og tilpasning
 • Vind- og regnsensor
 • Fjernkontroll

I tillegg må man ta hensyn til monteringskostnader når man skal beregne totalkostnaden for utvendige persienner, markiser eller zip screens. Monteringskostnadene kan variere veldig, og det er derfor viktig at du spør hvor mye monteringen vil koste før du bestiller noe.

Pergolaer er noen av de dyreste typene utvendig solskjerming. En enkel pergola kan koste fra noen titalls tusen til over 100 000 kr. Dette skyldes blant annet størrelsen på pergolaen, samt materialvalget (stål eller tre).

Det er selvsagt også mulig å bygge en pergola selv, men dette anbefales ikke hvis man ikke har noe erfaring med slikt arbeid. Det kreves nemlig litt kunnskap for å få det til å se bra ut og for å unngå at det blir svikt i strukturen. 

En enkel levegg er enklere å snekre selv og koster i så fall bare et par tusen i materialer. Hvis du vil ha den aller enkleste varianten, så kan du kjøpe en uttrekkbar levegg for en tusenlapp. Den består av en kassett som monteres på husveggen, og duken dras ut av kassetten ved behov.

Hva påvirker prisen på utvendig solskjerming?

Når det kommer til prisen på utvendig solskjerming, så vil det alltid være en rekke forskjellige faktorer som spiller inn. Dette inkluderer alt fra type og størrelse av solskjerming, materialvalget og monteringskostnadene. I tillegg kan det være at du må betale mer hvis du velger noen av de mer avanserte modellene.

Følgende funksjoner kan påvirke prisen:

 • LED-lys
 • Fjernkontroll
 • Vind- og regnsensor
 • Motorisert eller manuell solskjerming

Dersom du vil spare penger på solskjerming, bør du velge manuelle markiser eller utvendige persienner som du kan montere selv. Montering av utvendige persienner, markiser eller zip screens som er manuelle tar vanligvis ikke særlig lang tid, og man kan ofte klare det selv uten å ha for mye kunnskap.

Det er imidlertid viktig at du tar en titt på monteringsanvisningene før du bestiller noe, slik at du ikke risikerer å kjøpe noe som er for vanskelig å montere. En annen ting som kan påvirke prisen er hvor mange vinduer du har i boligen din, samt hvor store de er. Valg av materialer har også noe å si, særlig når det gjelder pergolaer og levegger.

Prisen på montering av utvendig solskjerming

Prisen på montering kan variere veldig, og det er derfor viktig at du spør hvor mye monteringen vil koste før du bestiller noe. Monteringskostnadene kan variere i henhold til hvilken type solskjerming du kjøper, størrelse på boligen din og hvor mange vinduer det er. I tillegg må man ta hensyn til hvor enkelt eller vanskelig det er å montere solskjermingen.

Mange leverandører tilbyr imidlertid pakkepriser med montering, særlig om du bestiller spesialtilpasset solskjerming med sensorer og automatikk. Dersom et tilbud er mye billigere enn andre, bør du dobbeltsjekke hva som er inkludert i prisen. Det kan nemlig være at monteringen ikke er inkludert, og da kan det “gode” tilbudet bli dyrere enn hva du hadde forventet.

Hvordan finne gode kampanjer og tilbud på utvendig solskjerming

Enkelte butikker og merker tilbyr gode kampanjer og rabatter på utvendig solskjerming i perioder. Hvis du vil sikre deg et godt tilbud, så kan det være en god idé å følge med på nettsidene deres eller å abonnere på nyhetsbrevet deres. På den måten blir du alltid oppdatert når det er salg.

Følg gjerne med i perioder utenom høysesong, for eksempel om høsten når sommeren er over. Det er da ofte mer sannsynlig at butikkene har gode tilbud. I tillegg kan det være lurt å sammenligne priser på forskjellige nettsteder og i forskjellige butikker før du bestiller noe.

Ulempen med dette er at du kun kan velge blant den solskjermingen som er på tilbud. Du har dermed ikke mulighet til å spesialtilpasse solskjermingen eller velge akkurat den løsningen som du har mest lyst på. I tillegg kan det være tidkrevende å følge med, og noen ganger har man rett og slett ikke lyst å vente på tilbud i ubestemt tid.

Innhent gode priser på utvendig solskjerming fra dyktige leverandører

Hvis du ikke vil vente på kampanjer, så kan det være en god idé å innhente tilbud på utvendig solskjerming fra dyktige leverandører via en anbudstjeneste. I så fall kan du la leverandørene konkurrere om å få deg som kunde. Ikke minst, så kan du få en pakkepris på solskjerming som inkluderer montering.

Det er både enkelt og gratis å bruke en anbudstjeneste, og du forplikter deg ikke til noe før du har mottatt og sammenlignet tilbudene. Husk at det alltid er lurt å sammenligne priser på tvers av minst tre leverandører, slik at du kan være sikker på at du får det beste tilbudet på utvendig solskjerming.

En anbudstjeneste sparer deg for mye tid, og det er en effektiv måte å finne gode priser på utvendig solskjerming på. Det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken type solskjerming man trenger, og da kan det være fint å kunne spørre leverandørene om råd. Du kan alltid takke nei til et tilbud hvis du ikke er fornøyd med prisen eller løsningen som tilbys.

Hvordan velge beste og billigste leverandør for utvendig solskjerming

Det finnes mange seriøse leverandører som har lang erfaring med solskjerming og som kan hjelpe deg med å velge akkurat den type utvendig solskjerming som er best for boligen din. Ikke minst, de kan se på budsjettet ditt sammen med deg og velge en løsning som passer optimalt for lommeboken din også.

Noen få ting du bør vurdere når du skal velge leverandør:

 • Erfaring – hvor lang erfaring har de med å lage og installere utvendig solskjerming?
 • Kundetilfredshet – hvor fornøyd er andre kunder som har brukt dem?
 • Pris – selvfølgelig er det viktig at prisen er bra, men kvaliteten på produktene og tjenestene bør også være minst like god
 • Materialkvalitet – hvilke materialer bruker de, og hvor slitesterke og holdbare er disse?
 • Monteringsgaranti – tilbyr leverandøren monteringsgaranti? Dette kan være en trygghet for deg som forbruker.
 • Service – har de god kundeservice og er de tilgjengelige når du trenger dem?

Dersom du ønsker å finne ut hva det koster med utvendig solskjerming som er spesialtilpasset, så kan det hende at leverandøren må komme på befaring. Det er en fin anledning til å stille dem masse spørsmål, samt få gode tips og råd til hvordan velge en løsning som passer for ditt budsjett.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hva koster utvendig solskjerming?

Prisen på utvendig solskjerming kan variere alt fra noen tusenlapper til over hundre tusen kroner. Du bør derfor sette opp et budsjett og vurdere nøye hvilken type solskjerming du trenger til boligen din. De billigste variantene er manuelle markiser og persienner. Spesialtilpassede løsninger med sensorer koster mest.

En anbudstjeneste er en effektiv måte å innhente priser fra leverandører på. Du kan sammenligne priser og løsninger for å finne den leverandøren som passer best for ditt behov og budsjett. Ikke glem å vurdere kvaliteten på produkter og tjenester i tillegg til prisen, slik at du får en god totalpakke.

Fordelen med anbudstjeneste er at du skal slippe å bruke masse tid på å lete etter en leverandør, slik at du derfor kan bruke tiden på andre ting. Husk allikevel at det er lurt å sette seg godt inn i hvilken type solskjerming du trenger før du begynner å innhente tilbud. Se også etter gode kampanjer, da dette kan være en fin måte å spare penger på.

Kort oppsummert, så kan man si at prisen på utvendig solskjerming kommer an på hva du selv ønsker, samt spesifikke forhold ved boligen din. Det finnes heldigvis utvendig solskjerming for enhver smak og lommebok, så det burde ikke være noe problem å finne noe som passer for deg.

Få svar på vanlig stilte spørsmål om kostnaden for utvendig solskjerming

Meldingsboble
Hvor mye koster det å få montert utvendig solskjerming?

Prisen på montering av utvendig solskjerming vil variere noe fra leverandør til leverandør, men du kan forvente å betale mellom 500 og 3000 kroner for en vanlig manuell markise. Dersom du trenger en motorisert markise eller andre spesialtilpassede løsninger, kan prisen være høyere.

Meldingsboble
Hva slags vedlikehold kreves for at utvendig solskjerming skal vare lengst mulig?

Dersom du vil ha mest verdi for pengene dine, bør du ta godt vare på solskjermingen din for å forlenge levetiden. Nøyaktig hvordan du skal vedlikeholde og passe på solskjermingen, avhenger av hvilken type du har kjøpt. Vi anbefaler at du leser brukerveiledningen nøye, og tar kontakt med leverandøren dersom du er usikker. Generelt sett, så bør man vaske den jevnlig for å fjerne smuss. Dersom solskjermingen blir skadet, bør man bytte ut de ødelagte delene så snart som mulig for å unngå at skaden blir større.

Meldingsboble
Hva er den billigste solskjermingen jeg kan kjøpe?

Manuelle markiser eller utvendige persienner som du monterer selv er den billigste løsningen. Dersom du vil ha en litt mer avansert solskjerming med sensorer, motorer og automatikk, så vil det påvirke prisen. Stykkprisen for zip screens kan være høyere enn markiser. Det er imidlertid viktig å vurdere hvor store vinduene er og hvor mange vindu boligen har for å finne frem til den beste prisen på utvendig solskjerming.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454