bilde

Hva koster zip screens? Enkel prisguide

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Hva koster zip screens? Dette er kanskje noe av det første du lurer på før du går til innkjøp. Det korte svaret er: Det spørs på en rekke faktorer! Heldigvis hjelper vi deg med å vurdere hva prisen på zip screens blir for nettopp deg, hvordan du kan sette opp et passende budsjett og hvordan du får gode tilbud på utvendig solskjerming.

Kortversjonen

  • Prisen på zip screens varierer avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på vinduene og valg av materiale, design og stil.
  • Skreddersydde zip screens på mål kan koste mer, men gir en perfekt passform.
  • Elektriske zip screens med motor, sensorer og automatikk kan være dyrere, men gir praktiske funksjoner som fjernstyring og automatiserte innstillinger.
  • Monteringskostnader bør også tas i betraktning, og det kan være lurt å sammenligne priser og tilbud fra forskjellige leverandører for å få den beste prisen.

Så hva avgjør hva det koster med zip screens, sånn egentlig?

Det er som sagt ikke helt rett frem å svare på spørsmålet “hva koster zip screens?”. Prisen på utvendige rullegardiner som zip screens kan variere av en rekke faktorer. Du kan imidlertid få et overblikk over prisen på zip screens ved å vurdere hvilke av disse faktorene som er aktuelt for deg.

Zip screens koster nemlig alt fra ca. 5000 kr til over 20 000 kr per stykk. Det første du må vurdere er størrelsen på vinduene dine. Jo større vindu, desto mer koster det med utvendig solskjerming. Du bør vurdere hvor mange vinduer du ønsker solskjerming til totalt, samt ta mål av dem for å kunne beregne prisen.

Andre faktorer som påvirker kostnaden for zip screens:

  • Materialet som zip screens er laget av
  • Design og stilvalg
  • Skreddersydd på mål eller ikke
  • Motor, sensorer, automatikk eller manuelle zip screens
  • Montere selv eller få hjelp av profesjonelle

Det er ikke sikkert at du ønsker den mest avanserte og mest kostbare solskjermingen til alle vinduene i boligen din. Kanskje du vil ha motoriserte zip screens til de store stuevinduene som ellers er vanskelig å nå opp til, men en innvendig, lystett rullegardin til soverommet? Det er fordeler og ulemper alle typer solskjerming, og det er viktig å velge riktig type i forhold til hvilket rom den skal brukes i.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Materialet på duken

Du kan velge mellom forskjellige duker til zip screens, noe som kan påvirke prisen. For eksempel, det finnes duker med forskjellige grader av tetthet. Alle zip screens er perforerte duker, men noen slipper inn mer lys enn andre. Noen av disse dukene kan også koste mer enn andre, selv om de faktisk er ganske lik.

Du kan finne en zip screen som passer både budsjettet og dine behov ved å sammenligne produkter fra forskjellige leverandører. Sammenlign priser, materialer og garantier på forskjellige produkter før du bestemmer deg. Du bør også ta høyde for hvor i boligen den utvendige solskjermingen skal monteres når du skal velge duk.

Design og stilvalg

Design og stilvalg vil også ha mye å si for hva det koster med zip screens. Zip screens kalles også for glidelåsscreen. Dette er en utvendig rullegardin med fester langs sidene, noe som gjør dem robuste mot vær og vind. De passer dermed bra som utvendig solskjerming her i Norge. Det finnes imidlertid utvendig rullegardin uten disse festene.

Dersom duken ikke har fester i sidene, så brukes det en vekt i bunn istedenfor som sørger for at rullegardinen henger rett ned. Disse er ikke like motstandsdyktige mot vind, men de koster ofte mindre enn en glidelåsscreen. Uansett hvilken varianter du velger, så finnes dukene i mange ulike farger.

Når man snakker om innvendige screens, så er det ofte rullegardiner man mener. Innvendige screens kan være et mer økonomisk valg enn utvendige, men disse er ikke like effektive til å blokkere varme. Dersom du ønsker å kjøpe den aller mest effektive solskjermingen mot varme, så er utvendige løsninger ofte et bedre valg enn innvendige.

Skreddersydde zip screens på mål

Det kan koste mer å få skreddersydde zip screens på mål, men mange anser det som en nødvendig kostnad. Det er kun ved å ta mål at du kan være sikker på at solskjermingen passer perfekt til vinduet ditt. Dersom du kjøper utvendige rullegardiner i ferdig størrelse, så kan det hende det oppstår irriterende lysgliper fordi duken er for liten.

I motsatt fall, så kan altfor store duker være umulige å montere i vinduet ditt. Det er derfor viktig å få den riktige størrelsen, og det er ofte verdt å betale litt ekstra for solskjerming som er skreddersydd til nettopp dine vinduer. Noen ganger kan du spare penger ved å ta mål selv og bestille zip screens i rett størrelse via en forhandler.

Du må imidlertid dobbeltsjekke at du har riktige mål før du sender inn bestillingen. Mange leverandører tilbyr gratis befaring og konsultasjon, hvor de også kan ta mål av vinduene dine for deg. Tilbud som dette kan være både betryggende og praktisk for deg som vegrer deg for å ta mål selv. 

Noen ganger kan det være vanskelig å komme til vinduene som du skal ta mål av, for eksempel hvis vinduene strekker seg høyt opp mot taket. Da er det godt å få hjelp av en profesjonell som har riktig utstyr som gjør jobben enklere. Det lønner seg derfor ofte å la profesjonelle ta målene for deg når du skal kjøpe utvendig solskjerming.

Elektriske zip screens med motor – er det verdt pengene?

Det som utgjør den største prisforskjellen er størrelsen på duken og om du vil ha motoriserte zip screens eller ikke. Det koster som regel mer for elektrisk, utvendig solskjerming med motor, sensorer og automatikk. Hvorvidt det er verdt prisen, må du selv avgjøre ut i fra personlige preferanser og spesifikke forhold ved boligen din. 

Hvis du har store vinduer som strekker seg fra gulv til tak, så kan fjernstyring via app eller fjernkontroll være svært nyttig. Det gjør det mye enklere å styre zip screens, og du slipper å strekke deg opp for å manuelt justere duken. Dette kan også være en fordel for deg som har fysiske utfordringer.

Zip screens med sensorer og automatiske innstillinger kan også være en god investering for deg som ønsker å forenkle hverdagen med smart solskjerming. Du kan for eksempel programmere de utvendige rullegardinene til å senke og heve seg på visse tidspunkt på dagen. Sensorene kan også brukes til å forhåndsinnstille dem, for eksempel til å heve seg når det begynner å regne eller ved sterk vind.

Pris på zip screens med montering

Du bør også ta med i regnestykket hvor mye monteringen koster. Dette kan variere veldig fra leverandør til leverandør, så det lønner seg å sammenligne priser mellom flere forhandlere. Prisen på skreddersydde zip screens med montering kan koste ca. 15 000 kr og opp, avhengig av størrelsen på duken. 

Til sammenligning, så kan du kjøpe zip screens på mål for ca. 10 000 kr om du monterer dem selv. Det er som regel ikke vanskelig å montere dem, så lenge du er litt nevenyttig, vinduet er lett å komme til og du har nødvendig utstyr for hånden. De fleste forhandlere gir deg grundige installasjonsveiledninger som du kan referere til underveis.

Noen ganger kan du få en lavere pris, for eksempel hvis du ønsker manuell utvendig solskjerming. Motorer kan nemlig koste ca. 3000-6000 kr ekstra. Prisene over gjelder for zip screens på mål. Ferdige glidelåsscreens kan koste mindre, men de anbefales ikke hvis du ikke finner noen som passer perfekt. Du må som regel montere ferdige zip screens selv.

Hvordan få gode tilbud på utvendig solskjerming

Det beste du kan gjøre for å få gode tilbud på utvendige zip screens er å innhente informasjon fra minst tre ulike leverandører. Dermed får du et godt sammenligningsgrunnlag når du skal vurdere prisen. Du kan enten innhente tilbudene selv eller bruke en anbudstjeneste for solskjerming. Fordelen med anbudstjeneste er at du kan spare både tid og penger. 

Leverandørene må nemlig konkurrere om å få deg som kunde. Du trenger bare å sende inn opplysningene dine én gang for å få gratis og uforpliktende tilbud. Det kan være lurt å be om priser både med og uten montering, samt undersøke om de har pakketilbud som inkluderer absolutt alle kostnader forbundet med utvendig solskjerming.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hva koster zip screens

Du har nå fått masse god informasjon om hvordan du skal beregne prisen på zip screens. Kort forklart, så kan du få ferdige zip screens for ca. 5000 kr og opp. Dersom du vil ha solskjerming på mål, så kan det koste ca. 10 000 kr uten montering. Prisen på zip screens med montering kan komme på ca. 15 000 kr per system.

Det må likevel påpekes at dette er generelle priser, og den totale kostnaden avhenger av en rekke faktorer som vi har diskutert her i artikkelen. Prisen varierer for eksempel i henhold til størrelsen på vinduene, om du vil ha motorisert utvendig solskjerming eller ikke og hvilken leverandør du velger. 

Du bør derfor sammenligne priser mellom flere leverandører for å undersøke hva det vil koste med zip screens for nettopp din bolig. Vi anbefaler å innhente tilbud via en anbudstjeneste for gjøre det så enkelt som mulig for deg, samt for å få gode priser. Det kan også være lurt å sammenligne priser både med og uten montering for å undersøke hvilke muligheter du har.

Vi håper at denne artikkelen har gitt deg god informasjon om prisen på zip screens. Lykke til med å finne det alternativet som passer best for deg!

Få svar på vanlige spørsmål om prisen på zip screens

Meldingsboble
Hva er prisen på zip screens?

Prisen på zip screens varierer fra 5000 kr for ferdige produkter til ca. 10 000-20 000 kr for skreddersydde produkter med motor. Du har dermed gode muligheter til å finne et alternativ som passer for ditt budsjett. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å sammenligne forskjellige alternativer og innhente tilbud for å få en god pris på utvendig solskjerming.

Meldingsboble
Hva koster andre typer utvendig solskjerming som jeg kan bruke istedenfor zip screens?

Utvendige persienner kan koste mye det samme. Dersom du ønsker et rimeligere alternativ til utvendige rullegardiner, så kan vindusmarkiser være et alternativ. Disse koster noen tusenlapper mindre, men de fungerer derimot forskjellig. De er ikke like effektive til å blokkere varme og innsyn, ettersom de ikke henger tett på vinduet som det en zip screen gjør.

Meldingsboble
Har dere noen gode tips til hvordan jeg kan spare penger når jeg skal kjøpe zip screens?

Ja, det har vi! Det beste du kan gjøre er å innhente tilbud fra tre forhandlere og sammenligner dem nøye. Pass på at alle inkluderer de samme kostnadene. Hvis det ene tilbudet er veldig mye billigere enn de andre, bør du undersøke hvorfor før du gjør noe. Det er kjedelig å få en uventet regning fordi leverandøren ikke inkluderte alle kostnadene i tilbudet.

Meldingsboble
Er det noen fordeler med å bruke en anbudstjeneste for å kjøpe utvendige rullegardiner?

Ja, det er mange fordeler. Anbudstjenestene lar deg innhente tilbud fra flere leverandører samtidig. Dermed slipper du å sløse vekk tid i en travel hverdag på å ringe rundt til forskjellige firmaer. Det er også veldig enkelt å innhente tilbud på zip screens via en anbudstjeneste, da tjenesten videreformidler informasjonen din til lokale og aktuelle forhandlere av utvendig solskjerming.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454