bilde

VARIERER: Mange faktorer vil avgjøre når det er best å selge boligen.

Beste tid å selge bolig: Hvilken årstid er best?

Sist oppdatert: 9. desember 2023

Riktig timing er avgjørende for å få en god pris på boligen din og for å sikre et raskt salg – men når er den beste tiden for å selge bolig? Er det om våren når alt blomstrer, sommeren når folk har fri, høsten når skolene begynner eller vinteren når det er mindre konkurranse på markedet?

Generelt sett, så er boligprisene høyest i januar, mai og tidlig høst. Mange anser derfor disse månedene som de mest gunstige. Det betyr imidlertid ikke at dette er det beste tidspunktet for deg. Du må ta hensyn til årstiden, det lokale boligmarkedet, personlige behov og spesifikke forhold ved boligen din. 

I denne artikkelen vil vi se nærmere på fordeler og ulemper ved å selge bolig i ulike årstider, slik at du kan vurdere hva som passer best for deg.

Vårsalg: Fordeler og ulemper

Våren er den desidert travleste tiden på boligmarkedet. Mange velger å legge boligen ut for salg i denne perioden, og boligprisene har en tendens til å øke. Før du hiver deg på trenden, bør du stoppe opp og tenke deg litt om.

Her er noen av fordelene med å selge bolig om våren:

 • Lysere dager: Hjemmet ditt kan fremstå som mer innbydende og attraktivt når dagene blir lysere og været varmere. Nå kan du ta flotte bilder som viser hjemmet på sitt beste.
 • Høye boligpriser: Boligprisene stiger ofte om våren, særlig rundt mai. Du kan dermed få mer for boligen din om du legger den ut for salg om våren.
 • Hagen er på sitt fineste: Enten du har en hage eller balkong, så er uteområdet ekstra vakkert når blomster og planter begynner å spire og vokse. Dette er en fordel når du skal vekke interessen til mulige kjøpere.
 • Flere interesserte kjøpere: Våren er et fint tidspunkt for å nå ut til mulige boligkjøpere som vil ha et nytt hjem før de drar på sommerferie eller i god tid før skolestart til høsten. Mange velger dessuten å selge boligen sin på denne tiden, og det betyr at de også trenger å kjøpe et nytt hjem.

Det finnes likevel noen ulemper som du bør være oppmerksom på:

 • Konkurranse: Det er populært å selge bolig om våren, og det betyr at konkurransen fra andre selgere er større. Det er viktig å passe på at hjemmet ditt skiller seg ut og får oppmerksomhet.
 • Høye boligpriser: Selv om det kan være en fordel at boligprisen øker, så kan det være en ulempe om du både skal kjøpe og selge. Du kan få mer for boligen din, men du risikerer også å betale mer for det nye hjemmet ditt.
 • Stressende: Det kan være en stressende prosess å selge bolig, og dette kan forsterkes om du velger å legge den ut for salg i en periode med høy konkurranse.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Sommersalg: Fordeler og ulemper

Noen velger å selge boligen sin om sommeren, mens andre utsetter boligsalget og stikker heller på sommerferie. Boligmarkedet er stort sett ganske rolig i fellesferien, men både juni og august kan være ganske gode måneder for boligsalg.

Her er noen grunner til hvorfor du bør selge bolig om sommeren:

 • Stor hage eller uteplass: Hvis du har en stor hage eller uteplass, så kan du virkelig fremheve den om sommeren.
 • Mer tid til visninger: Mange har mer fritid om sommeren og har tid til å dra på visninger.
 • Mindre konkurranse: Den økte konkurransen om våren har roet seg om sommeren, og det kan være lettere å nå frem til dem som aktivt ser etter bolig.

Her er noen av grunnene til hvor du ikke bør legge boligen ut for salg om sommeren:

 • Ferie: Mange velger å ta ferie og reise bort om sommeren, og dette kan føre til at det er færre interesserte kjøpere som kommer på visninger.
 • Vanskeligere å planlegge: Det kan være vanskelig å planlegge et salg om sommeren hvis du også har andre planer og aktiviteter som du vil delta på. Det kan føre til at man har mindre tid og energi til å fokusere på salget.

Høstsalg: Fordeler og ulemper

Hvorvidt du bør selge om høsten, avhenger av målgruppen for boligen din. Hvis du ønsker å nå ut til småbarnsfamilier, så kan det være lurt å legge boligen ut for salg om våren eller sommeren. Mange ønsker nemlig å få unnagjort flyttingen før barnehagen eller skolen starter. Høsten kan likevel være et godt tidspunkt for andre boligselgere.

Her er noen av fordelene ved å selge bolig om høsten:

 • Lavere konkurranse: Det er mindre konkurranse om høsten enn om våren, og det kommer deg som selger til gode.
 • Økt etterspørsel: Boligmarkedet har begynt å ta seg opp igjen etter sommerferien, samtidig som konkurransen er lavere. Potensielle kjøpere som tok seg fri i fellesferien er hjemme igjen og klar for å fortsette jakten på drømmeboligen.
 • Vakre farger: Høsten er en flott tid for å vise frem hjemmet ditt og ta nydelige bilder, særlig om du har en stor hage.

Det finnes også noen ulemper ved å selge bolig om høsten:

 • Dårlig vær: Høsten kan være preget av dårlig vær, noe som kan gjøre det vanskelig å planlegge fotografering.
 • Skolestart: Hvis du ønsker å selge boligen din til familier med barn i skolealder, så er høsten en travel tid for dem.

Vintersalg: Fordeler og ulemper

Du tenker kanskje at vinteren ikke er en spesielt god tid. Det kan likevel være mange fordeler ved å legge boligen ut for salg når gradestokken trekker nedover og snøen laver ned. Generelt sett, så bør man unngå desember og heller slå til i januar.

Hvorfor du bør legge boligen ut for salg om vinteren:

 • Mindre konkurranse: Det kan være mindre konkurranse fra andre selgere om vinteren, noe som kan være en stor fordel for deg.
 • Høyere boligpriser i januar: Etterspørselen stiger i januar fordi det er færre boliger som ligger ute for salg, samtidig som det er relativt mange kjøpere.
 • Hjemmekoselig: Vinteren er tiden for kos og hygge, så fremhev det på bilder og visninger. Du kan dessuten få noen flotte bilder ute, hvis det snør den dagen fotografen kommer.

Vinteren kan også være en utfordrende tid:

 • Dårlig vær: Vinteren kan være preget av dårlig vær. Det får for eksempel ikke vist frem hagen ordentlig.
 • Færre kjøpere i desember: Desember er en travel og kostbar tid for mange, og det kan være lurt å unngå denne måneden.
 • Lavere priser: På grunn av lavere etterspørsel i desember, så kan det gå utover boligprisene.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Konklusjon: Hvilken årstid er best for å selge bolig?

Det kan være vanskelig å si hvilken årstid som best for å selge bolig. De har alle sine fordeler og ulemper. Det er samtidig viktig å ta hensyn til det lokale boligmarkedet. Du bør vurdere dine personlige behov nøye, og be gjerne en lokal megler om gode råd

Uansett hvilket tidspunkt du legger boligen ut for salg, så er det viktig å forberede deg godt og være klar over utfordringene.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454