bilde

GJØR RIKTIG VALG: Sett av tid til å fordype deg i hvilke kriterier som definerer de beste eiendomsmeglerne.

Beste eiendomsmegler: Se oversikt

Sist oppdatert: 18. juni 2023

Skal du selge bolig, men du vet ikke hvilket eiendomsmeglerkontor du bør velge? Vi har laget en praktisk oversikt over de beste eiendomsmeglerne i Norge for å hjelpe deg i gang. Vennligst merk deg at vi har plassert de ulike eiendomsmeglerne i tilfeldig rekkefølge. 

Hvem som er den beste eiendomsmegleren for deg vil avhenge av hvor i landet du bor og hvilken type bolig du skal selge. Ikke minst, så er det viktigst å velge den rette megleren fremfor det rette meglerkontoret. Det finnes i tillegg mange lokale meglere som ikke er nevnt i denne oversikten. 

Vi anbefaler derfor at du benytter deg av en anbudstjeneste for å innhente tilbud og priser fra dyktige, lokale eiendomsmeglere på tvers av meglerkontorer.

Kortversjonen

  • Valget av eiendomsmegler vil avhenge av din lokasjon og boligtype.
  • Anbefaler å bruke en anbudstjeneste for å få tilbud fra forskjellige meglere.
  • Listen over eiendomsmeglere inkluderer Partners-gruppen, Privatmegleren, Krogsveen, EIE Eiendomsmegling, Notar, Eiendomsmegler 1, Nordvik, Aktiv Eiendomsmegling, Proaktiv Eiendomsmegling, og Samsolgt by DNB Eiendom.
  • Hver megler har unike tilbud, noen fokuserer på lokalkunnskap og salgsprosess, mens andre tilbyr digitale løsninger, spesialiserte rådgivningstjenester eller selge boligen din til høyest mulig pris.

1. Partners-gruppen

Partners-gruppen består av lokale meglerkontorer spredt rundt i Norge, fra Alta til Askim – derav navnet Partners. De spesialiserer seg på å tilby meglere som har høy lokalkunnskap og lokal kjennskap. Meglerne blir nøye utvalgt til de ulike oppdragene, slik at du får den personen som egner seg best til å selge nettopp din bolig.

Firmaet vinner stadig en større andel av markedet der de har kontorer, noe de selv mener skyldes meglertjenester av høy kvalitet og en bunnsolid salgsprosess. Hver bolig får en skreddersydd salgs- og markedsføringsstrategi. Partners markedsfører boligene i både nye og tradisjonelle kanaler, samt benytter seg av egne innsiktsanalyser og boligkjøperregister for å nå ut til potensielle kjøpere.

Partners tilbyr også gratis renteforsikring til deg som kjøper ny bolig før du selger. Du kan også bestille flyttetjenester via ditt lokale Partners-kontor, samt vask før visning og/eller overtakelse. Dermed får du samlet en rekke tjenester hos ett firma.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

2. Privatmegleren

Privatmegleren er en av de største eiendomsmeglerselskapene med 73 kontorer som spesialiserer seg på salg av kostbare og mer eksklusive boliger. De hjelper deg også med å finne din nye drømmebolig. Privatmegleren tilbyr i tillegg tjenester for å hjelpe deg med hele flytteprosessen, fra vask og styling til utvask og flytting.

Selskapet har et stort fokus på innovative løsninger. Du kan for eksempel følge med på boligsalget i sanntid, takket være den digitale løsningen Kvadrat. Det er blant annet mulig å se hvor mange personer som laster ned salgsoppgaven og hvor mange som er interesserte etter visning. Du kan i tillegg følge med på budrunden. Samarbeidet med megleren er dermed både ryddig og oversiktlig.

Ifølge Privatmegleren, velger 9 av 10 kunder dem på grunn av anbefalinger fra andre som har vært fornøyd med tjenestene deres. Omdømmet deres er derfor svært bra. Eiendomsmeglerne har høy lokalkunnskap og bistår med planlegging og strategi. Dersom du ønsker hjelp med å kjøpe din nye eiendom, så kartlegger meglerne dine behov nøye og benytter blant annet sine egne nettverk til å finne passende boliger.

3. Krogsveen

Krogsveen startet opp i 1975 og har lang erfaring i bransjen. Helt siden oppstart, har de fokusert på å både utvikle og optimalisere systemer for boligsalg. I tillegg til over 50 meglerkontorer i hele Norge, tilbyr de også utleie og forvaltning. Krogsveen har dessuten en egen avdeling for næringslivet. 

De tilbyr rådgivere, verktøy og løsninger som gjør det enklere for deg å selge boligen din til høyest mulig pris. Noen gode eksempler på disse verktøyene er Start Smart og SmartAnnonsering. Start Smart-tjenesten hjelper deg som både vil kjøpe og selge bolig, der du kan bruke lokale eiendomsmeglere som rådgivere i hele prosessen. SmartAnnonsering sikrer derimot at boligannonsen din når ut til rett målgruppe via digitale kanaler.

Takket være den lange erfaringen og det gode omdømme, har Krogsveen et Boligsøkerregister med mulige kjøpere. Ifølge Krogsveen, så kommer det flere folk på visningen og du kan få en høyere salgssum på grunn av dette registeret.

4. EIE Eiendomsmegling

EIE eiendomsmegling fokuserer på premium rådgiving og meglertjenester av høy kvalitet til både kjøper og selger. De har over 50 kontorer i Norge. Eiendomsmeglerne kjenner godt til boligmarkedet der du bor og har lang erfaring innen boligsalg. Hver megler setter av god tid til hvert oppdrag, slik at kundene skal føle seg prioritert og godt ivaretatt gjennom hele prosessen.

Ifølge Eie selv, så er deres kunder de mest fornøyde i landet. EIE eiendomsmegling vant nemlig Norsk kundebarometer i sin bransje i 2021, 2022 og 2023. I tillegg kom de på 20. plass over absolutt alle bedrifter i Norge.

Meglerkontoret er en del av EIE konsern som også består av dyktige advokater med spisskompetanse på eiendomsrett. Dersom du også trenger advokattjenester i forbindelse med boligsalget, så vil EIE kunne hjelpe deg. Et eksempel på dette kan være boligsalg i forbindelse med arveoppgjør.

5. Notar

Notar tilbyr eiendomsmeglere med salgsgaranti og har 15 eiendomsmeglerkontorer landet over. Salgsgarantien har ingen bindingstid, og kunden betaler ingenting hvis boligen ikke blir solgt. Eiendomsmeglerne setter kunden i fokus og vektlegger god kommunikasjon gjennom hele salgsprosessen.

Kunder som velger Notar får tilgang til en rekke nyttige verktøy som virtuell visning og mulighet til å følge med på budrunden live. Eiendomsmeglerkontoret har utviklet den innovative løsningen Target Premium med kunstig intelligens for å nå flere interessenter. Megleren din følger med på effektene av markedsføringen, noe som selger også vil få tilgang til når salgsprosessen er startet.

Notar hjelper både selgere og boligkjøpere. Takket være tjenester som Boligmatch, så hjelper meglerne deg med å finne den beste eiendommen for deg. Du blir varslet hver gang det kommer en ny match – før boligen kommer ut på finn.no!

6. Eiendomsmegler 1

Eiendomsmegler 1 er en megler-allianse med over 25-års erfaring og 900 meglere landet over. De er et av landets mestselgende eiendomsmeglerkontorer. Alliansen er tilknyttet Sparebank 1, og du som kunde kan få mange gode fordeler. De kan også hjelpe deg med å finne din nye bolig.

Megler-alliansen består av selvstendige og lokale eiendomsmeglerforetak. Den lokale forankringen sikrer at du får en megler med høy kunnskap om boligmarkedet der du bor. I tillegg til salg av privatboliger, tilbyr de utleie og hjelp med salg av eiendom innen næring, landbruk og nybygg.

Salgsprosessen er ryddig og oversiktlig, og kunder blir godt ivaretatt. Markedsføringsstrategien utarbeides nøye, slik at boligen din når ut til den rette målgruppen. Eiendomsmegler 1 tilbyr gratis befaring og verdivurdering, der eiendomsmegleren går gjennom alle mulighetene dine med deg.

7. Nordvik

Nordvik Bolig er en eiendomsmeglerkjede som vokser svært raskt, og de har i dag over 30 kontorer og over 300 ansatte. De startet opp i Oslo i 1989 og inntok en ledende posisjon helt fra starten av. Nå finner du kontorer i hele Norge. Nordvik har et stort fokus på digitale løsninger for å forenkle kjøp og salg av boliger.

De tilbyr avanserte, digitale verktøy for markedsføring, samt rådgivning gjennom hele boligsalgsprosessen. Det kan være travelt å selge bolig, og kunder får derfor tilgang til praktiske sjekklister og påminnelser. Eiendomsmegleren tilbyr alltid tett oppfølgning.

Med tjenesten Nordvik Ekstra når de ut til mulige kunder som ellers ikke ville ha oppdaget boligen din, ifølge Nordvik. I tillegg til finn.no, kombineres algoritmene til Instagram og Facebook med digitale spor som alle etterlater seg på nett. Målgruppen blir nøye justert og bildene i annonsen blir testet for å finne frem til den annonsen som gir best resultat.

8. Aktiv Eiendomsmegling

Aktiv Eiendomsmegling er et foretak som består av over 350 rådgivere som hjelper deg med å kjøpe og selge bolig. De har over 80 kontorer over hele Norge. Foretaket er i vekst og åpner stadig nye kontorer, både i storbyer og på bygda. Aktiv samarbeider også med Foreningen for omplassering av dyr for å hjelpe de firbeinte med å finne drømmehjemmet sitt.

Eiendomsmeglerne har et stort fokus på individuell oppfølging og rådgivning. Da er det kanskje ikke så overraskende at de vant Norges Beste Kundeopplevelse i 2023 i sin kategori, Aktiv tilbyr gratis konsultasjon og rådgivning fra en erfaren megler. Eiendomsmeglerne er lokale med god kunnskap om boligsalg i nettopp ditt område. De følger deg tett opp gjennom hele prosessen.

9. Proaktiv Eiendomsmegling

Proaktiv Eiendomsmegling er en eiendomsmeglerkjede med fokus på høy kvalitet gjennom hele salgsprosessen. De har kontorer flere steder i landet, men hovedsakelig i de største byene. Totalt har de 17 kontorer og over 130 ansatte. 

Eiendomsmeglernes største mål er å gjøre kundene fornøyd ved å tilby trygge meglertjenester, samt gjøre sitt ytterste for å sikre at kundene får best mulig pris for boligen sin. Meglerne utarbeider grundige strategier for salg av bolig, og de tilbyr avansert, digital markedsføring til sine kunder.

I tillegg til boligsalg, sponser Proaktiv en rekke talentfulle utøvere, samt lokale lag og klubber. Foretaket ønsker at barn skal få delta i lokal idrett, noe som er bra for både oppveksten deres og lokalmiljøet.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

10. Samsolgt by DNB Eiendom

Samsolgt er en spennende nykommer som vi ønsket å inkludere i oversikten vår over de beste eiendomsmeglerne i landet. Dette er en innovativ og digital meglertjeneste i regi av DNB Eiendom. Konseptet er å tilby meglertjenester til fastpris, der det aller meste utføres digitalt.

Møter, kontraktsignering, budrunde og lignende holdes digitalt, men boligselger holder visningen selv. Eiendomsmegleren følger kundene tett opp og kommer hjem til dem på befaring. Samsolgt har flere eiendomsmeglerkontorer rundt i Norge, blant annet i Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde, Kristiansund og Ålesund.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454