bilde

GJØR RIKTIG VALG: Å forstå betingelsene i en salgsgaranti er nøkkelen til å velge den rette eiendomsmegleren.

Megler med salgsgaranti: Disse tilbyr salgsgaranti

Sist oppdatert: 9. desember 2023

Mange synes at det kan være stressende og usikkert å selge bolig – hva om man ikke får solgt? Det kan derfor være fristende å velge en megler med salgsgaranti som ekstra beskyttelse. Det er likevel viktig å stoppe litt opp og undersøke hva denne garantien fra eiendomsmegleren egentlig innebærer.

Vi tar en nærmere titt på fordeler, ulemper, og hva du bør se etter for å finne en dyktig megler med garanti. Du får også en praktisk oversikt over eiendomsmeglerkontorer med salgsgaranti.

Kortversjonen

 • Salgsgaranti fra eiendomsmeglere innebærer at du ikke betaler noe hvis boligen ikke blir solgt til prisantydning eller avtalt salgssum, men dekker ikke ekstra tjenester som boligsalgsrapport, fotografering etc.
 • Du kan bytte eiendomsmegler hvis boligen ikke blir solgt og feilen ligger hos megleren, selv uten garanti. Men du kan måtte betale for jobben megleren allerede har utført. Med salgsgaranti slipper du dette.
 • Mange meglere i Norge tilbyr salgsgaranti med forskjellige vilkår og betingelser.
 • Salgsgaranti har både fordeler og ulemper. Fordeler inkluderer økt trygghet, mulighet til å bytte megler hvis du ikke er fornøyd og ingen vederlag ved ikke-salg av bolig. Ulemper kan være bindingstid og meglers fastsettelse av akseptert salgssum.

Slik fungerer salgsgaranti fra megler

Salgsgaranti er en garanti som tilbys av mange eiendomsmeglere. Hvis boligen ikke blir solgt til prisantydning eller avtalt salgssum, så betaler du ingenting. Du kan dermed trekke deg fra megleroppdraget, uten at du må betale provisjon eller honorar til megleren. Garantien dekker derimot ikke ekstra tjenester som boligsalgsrapport, fotografering og lignende.

Det er viktig å undersøke vilkår og betingelser før du velger en megler med salgsgaranti. Enkelte meglere krever at boligen ligger ute en viss tid før du kan benytte deg av garantien, mens andre setter betingelser for salgssummen. For eksempel, det er vanlig at garantien regnes som innfridd så lenge du mottar bud til prisantydning, uten forbehold. Du bør alltid diskutere prisantydningen med megleren i forkant.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Bytte megler uten garanti

Du står uansett fritt til å bytte eiendomsmegler hvis du ikke får solgt boligen og feilen ligger hos megleren, selv om du ikke har garanti. Det kan likevel hende at du må betale et vederlag for den jobben som megleren allerede har utført for deg. Hvis du ikke ønsker å betale vederlaget, så må du vente til oppdragsperioden har utløpt. Oppdragsperioden er stort sett på seks måneder.

Du slipper altså å betale dette vederlaget for utført arbeid, hvis du har salgsgaranti. En annen fordel med garantien er at du unngår risikoen for å betale dobbelt meglerhonorar. Den opprinnelige megleren har krav på honorar hvis han eller hun har vært i kontakt med kjøperen i oppdragsperioden.

Denne rettigheten varer opptil tre måneder etter at avtaleperioden tok slutt eller du sa opp megleren. Du risikerer dermed å betale dobbelt meglerhonorar, ettersom både den nye og gamle megleren har krav på vederlag. De fleste boligselgere velger å vente i tre måneder før de finner en ny megler for å unngå denne risikoen.

De fleste eiendomsmeglere med salgsgaranti dropper dette kravet til honorar. Det er imidlertid viktig at du undersøker dette nøye før du takker ja til meglertilbudet og garantien. Det kan også hende at du må vente en viss periode før du kan bytte megler, dersom garantien har bindingstid og spesifikke krav til hvor lenge boligen skal ligge ute for salg. 

Vi anbefaler at du sammenligner garantien til flere forskjellige meglerkontorer for å finne dem som tilbyr de beste vilkårene.

Meglere i Norge med salgsgaranti

Det finnes flere meglere med salgsgaranti i Norge, og de har forskjellige vilkår og betingelser. Vi har laget en liste over fem eiendomsmeglerkontorer med garanti, men det kan godt hende at det finnes lokale meglere nær deg som tilbyr tilsvarende beskyttelse. Vi anbefaler derfor at du bruker tjenester på nett for å innhente tilbud.

Notar: salgsgaranti uten bindingstid

Salgsgarantien til Notar er uten bindingstid, og du kan når som helst trekke deg fra oppdraget helt kostnadsfritt. Du kan dermed bytte megler hvis du ikke er fornøyd, uten å risikere dobbel regning. Du betaler heller ingenting hvis boligen ikke blir solgt til en akseptabel pris.

DNB Eiendom: Garantert Solgt

DNB Eiendom tilbyr salgsgarantien Garantert Solgt. Hvis boligen ikke blir solgt innen seks måneder, så betaler du ikke vederlag til eiendomsmegleren. Garantien er oppfylt når boligen er solgt, uavhengig hvilken pris du fikk for den. Garantien regnes også som innfridd i det øyeblikket man mottar bud til avtalt prisantydning, så lenge budet er uten forbehold.

Heimdal Eiendomsmegling: 100 % salgsgaranti

Heimdal Eiendomsmegling holder til i Trøndelag og tilbyr 100 % salgsgaranti. Megleren og boligselger avtaler hvilken salgssum som skal gjelde for garantien ut oppdragsperioden. Hvis boligen ikke blir solgt, så betaler boligselger heller ingenting for kostnadene som er inkludert i megleravtalen. Boligen må ligge ute for salg i minst fire måneder før boligselger kan benytte seg av garantien.

PrivatMegleren: ingen bindingstid på garantien

PrivatMegleren tilbyr salgsgaranti uten bindingstid. Det betyr at du kan bytte megler når som helst, uten å betale tidligere megler eller risikere å betale dobbelt meglerhonorar. Eiendomsmeglerforetaket har bevisst valgt å tilby en garanti uten bindingstid for å skape trygghet hos boligselgeren.

Fordeler og ulemper med salgsgaranti

Det er både fordeler og ulemper med garantien. Du må tenke nøye over dine personlige preferanser og spesifikke forhold ved boligen før du bestemmer deg. For eksempel, er det kjøpers eller selgers marked? Har du en bolig som er vanskelig å selge? I vanskelige tider kan det føles trygt å velge en megler med salgsgaranti.

Fordeler:

 • Økt trygghet og beskyttelse
 • Bytt megler hvis du ikke er fornøyd
 • Ingen vederlag ved ikke-salg av bolig

Ulemper:

 • Kan være bindingstid
 • Megler kan sette føringer for godtatt salgssum

En annen fordel med salgsgaranti er at det ofte gir kundene et bedre forhold til megleren, siden du har den ekstra sikkerheten som følger med en avtale om salgsgaranti. Kanskje du tør å ta sjansen på å sette en høyere prisantydning enn du ellers ville ha gjort, siden du vet at du ikke må betale hvis boligen ikke blir solgt?

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Slik velger du den beste eiendomsmegleren med salgsgaranti

Det aller viktigste er at du finner en eiendomsmegler som kan få en god salgspris for boligen din og som du har tillit til. Du bør velge noen som er lokalkjent og som kjenner til boligmarkedet der du bor. I tillegg bør han eller hun ha erfaring med å selge lignende boliger som din.

Dette bør du sjekke:

 • Erfaring, kompetanse og lokalkunnskap
 • Tidligere resultater
 • Referanser fra tidligere kunder

Vi anbefaler at du innhenter tilbud fra flere forskjellige meglere for å sammenligne både priser og garantier. Salgsgaranti kan gi deg ekstra beskyttelse når du skal selge bolig – særlig hvis du er bekymret for at du ikke får solgt den. Det er likevel viktig å lese nøye gjennom vilkår og betingelser før du bestemmer deg.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454