bilde

SENTRAL DEL: Bildene i annonsen utgjør en sentral del av boligsalget.

Boligfotografering: 7 tips til å style bolig før fotografering

Sist oppdatert: 10. januar 2024

Hvordan kan du gjøre boligen så attraktiv som mulig på bildene, slik at flest mulig kommer på visning? Boligfotografering blir stadig viktigere på det tøffe boligmarkedet. Her får du 7 tips til boligfotografering, slik at budene hagler inn.

Kortversjonen

 • Begynn med å rådføre deg med eiendomsmegler for tips til klargjøring av bolig.
 • Bruk elementer som stearinlys, fruktskåler, grønne planter og andre dekorative gjenstander for å skape en koselig atmosfære i boligen.
 • Alle flater i boligen, spesielt på kjøkkenet, bør være rene og blanke. Vurder å male hvis det er synlige flekker eller merker på veggene.
 • Vurder å engasjere en boligstylist for å gjøre boligen mest mulig attraktiv for kjøpere.

1.  Spør eiendomsmegleren om gode råd

Du bør begynne med å spørre eiendomsmegleren om gode tips til klargjøring av bolig. Lokale eiendomsmeglere er i kontakt med lokale kjøpere kanskje hver eneste dag. De sitter på en enorm kunnskap om hva målgruppen ønsker seg, samt hva som kjennetegner de mest populære boligene i området ditt.

Du bør utnytte denne kunnskapen godt. Ikke gå i gang med tiltak før du har avklart dette. Det er nemlig ikke all oppussing og klargjøring som lønner seg før du skal selge bolig. Du unngår å sløse med tid og penger ved å følgende eiendomsmeglerens råd. Noen ganger holder det å style boligen, mens andre ganger bør du male og pusse opp før boligfotografering.

2. Rydd vekk personlige gjenstander og dilldall

Du bør fjerne personlige eiendeler som tannkoster, deodorant, fotografier og lignende før boligfotograferingen. Klær og badekåper bør ryddes vekk. Fjern også alt som er overflødig eller som kan virke forstyrrende på bildene, for eksempel ledninger og fjernkontroller.

Det er viktig å skape ro i rommene og få dem til å se så ryddige ut som mulig. Ikke glem kjøkkenet når du pakker vekk sakene dine før boligfotografering. Oppvaskkoster, oppvaskmidler, timeplaner som henger på tavlen og diverse huskelister må vekk.

3. Pynt med stearinlys, frukt og planter

Det er viktig å skape en god atmosfære på bildene. Du kommer langt ved å pynte med noen veloverveide elementer som stearinlys i stuen og på soverommet, fruktskåler på kjøkkenet og grønne planter ellers i boligen. Du kan godt pynte med håndklær, eksklusive parfymeflasker og såper på baderommet.

Små detaljer kan utgjøre en ganske stor effekt når du skal klargjøre boligen for fotografering. Det er en egen kunst å velge ut hva du skal ha stående fremme, og hva som skal pakkes vekk. Ikke bare skal du skape en fin harmoni i rommene, men boligen skal også se hjemmekoselig ut.

Noen velutvalgte leker kan godt stå igjen på barnerommet som pyntegjenstander. Det skaper en fin atmosfære. Du bør imidlertid passe på å pakke vekk mesteparten av småting og kosebamser, ettersom for mange leker kan få rommet til å virke kaotisk. Det gjelder spesielt for små barnerom.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

4. Vask boligen godt før fotografering

Du bør rydde og vaske godt før boligfotografering. Alle flater på kjøkkenet bør skinne på bildene. Fettflekker på vindu, glass og kjøleskap blir dessverre godt synlige på bilder, noe som vil være uheldig for boligannonsen.

Sjekk også om det er noen sjenerende merker og flekker på veggene. Dersom disse ikke vaskes vekk, bør du vurdere å male for å være sikker på at de ikke vises på bildene. Du bør uansett få dette gjort før visning, så det er like greit å være tidlig ute.

Mange velger å flytte ut tingene sine og la boligen stå ferdig stylet mellom boligfotografering og visning. Du sparer deg i så fall for å måtte vaske og rydde flere ganger. Dette kan være spesielt smart for deg som har småbarn og kjæledyr som røyter.

5. La kjøkkenbenken komme til sin rett

Det er viktig å vise frem kjøkkenbenken både under boligfotografering og på visningen. Det betyr at du bør pakke vekk kjøkkenredskaper som brødristere, vannkokere og kjøkkenmaskiner. Folk vil gjerne vite hva slags kjøkkeninnredning og benkeplate du har, allerede på bildene.

Du kan derimot la krydderplanter og friske blomster stå igjen. Tenk at bildene skal få deg til å ville lage mat der. Litt krydder og planter hinter til deilig gourmetmat. Ta også en titt i hyller og skap rundt kjøkkenbenken. Er de fulle av ting som skaper uro i bildet? I så fall bør du rydde der også. Masse dilldall og rot skaper en kaotisk atmosfære.

6. Ikke glem hagen

Utearealet må også klargjøres for boligfotografering, enten du har balkong eller hage. Pass på at du klipper plenen, luker ugress og rydder vekk sykler. Du bør måke snø om det er midt på vinteren. Sørg gjerne for at uteområdet ser koselig ut. Tenk at man skal få lyst til å tilbringe tid der, bare ved å se på bilder.

Planter, utemøbler og hagelykter er gode eksempler på ting som skaper god stemning på bilder. Vi anbefaler at du bruker tilbehør som faller naturlig for sesongen. For eksempel, grillen bør fjernes om du skal ta bilder om vinteren. Dersom du har liten plass, bør du ikke bruke for mange pynteting. Selv små detaljer kan utgjøre en stor forskjell på bildene.

7. Få hjelp av en boligstylist

Det er smart å investere i en boligstylist før boligfotografering og visning. Det kan være fristende å style boligen etter hva du selv synes er fint. Husk at det er en egen kunst til å gjøre boligen så attraktiv som mulig for flest kjøpere som mulig. Du vil gjøre boligen fin for kjøperne, ikke for deg selv.

Det kan derfor være godt å få en objektiv vurdering og litt hjelp. Det gjelder særlig for deg som har tøff konkurranse på markedet. Boligstylister vet akkurat hva som skal til for å få folk til å ville kjøpe boligen din. Du velger selv om det holder med en konsultasjon eller om du vil ha hjelp med selve klargjøringen også.

Bruk anbudstjeneste for å få profesjonell hjelp

Mange velger å benytte seg av anbudstjenester for å få det beste tilbudet på boligstyling. Du kan også bruke anbudstjenesten til å finne eiendomsmeglere med pakker som inkluderer boligstyling i prisen. Du trenger bare å sende inn noen få opplysninger for å motta tilbud fra egnede kandidater, helt gratis og uforpliktende. Les mer om priser på meglere her.

Vi anbefaler at du bruker litt tid på å velge. Snakk med dem og spør dem masse spørsmål. Du bør forsikre deg om at de har relevant kunnskap og erfaring. Det som gjør en leilighe

Anbefalte fotografer

Bedriftslogo

Firmafotografen utfører fotooppdrag til både privatkunder og næringsliv primært i Bergen, Oslo, Drammen og Lillestrøm. Bedriften vektlegger kundetilfredsstillese svært høyt, og etterstreber dermed at tjenester og oppdrag utføres til avtalt tid av høyeste kvalitet.

 • Stiftet i: 2015
 • 1 ansatte
 • Hedmarksgata 15, 0658 Oslo
 • Bedriftslogo

  Husfoto Norge jobber sammen med de største aktørene i markedet, og er spesialisert på bolig- og eiendomsfotografering. Men størrelse betyr ingenting når man jobber med dem! De dekker nesten hele Norge og omtaler lokalt tilpassede fototjenester, drone fotografering, fotostyling og video. Husfoto leverer bilder effektivt, nært og med en god opplevelse.

 • Stiftet i: 2018
 • 1 ansatte
 • Storgata 7, 2000 Lillestrøm
 • Bedriftslogo

  Terje Skåre er en allsidig og erfaren fotograf som jobber for bedrifter og private over hele landet. Med stor fokus på detaljene leverer han bilder av høy visuell og teknisk kvalitet. Han holder fotokurs og har som spesialitet å «male med lys».

 • Stiftet i: 2001
 • 1 ansatte
 • Brattvollveien 207, 1164 Oslo
 • Bedriftslogo

  Fotograf Magik er en veletablert og allsidig fotograf med stor lidenskap for fotografi og besitter gjennomgående kunnskaper om Photoshop. Magik har lang erfaring med kommersielt arbeid og har utført oppdrag for både store og små bedrifter.

 • Stiftet i: 2009
 • 1 ansatte
 • Storgaten 33, 3126 Tønsberg
 • Bedriftslogo

  Haugseng Foto sitt fotostudio befinner sentralt i Bergen og driftes av Rune Haugseng, som fattet interessen for fotostudiet på slutten av 70-tallet. Den erfaringsrike fotografen spesialiserer seg på boligfotografering, dronefotoer, familiebilder og har i tillegg også meget positive referanser å vise til innen næringslivet.

 • Stiftet i: 2016
 • 1 ansatte
 • Nordåsvegen 243, 5235 Rådal
 • Bedriftslogo

  Fredrikstad Foto AS ledes av profesjonell fotograf Morten Obbink, som har spesialisert seg på boligfoto. For å sikre den beste fremstillingen av din bolig så samarbeider firmaet også direkte med interiørkonsulenter.

 • Stiftet i: 2017
 • 1 ansatte
 • Pettersand 74, 1614 Fredrikstad
 • Bedriftslogo

  Fotograf Kalle Punsvik holder til i Narvik og har god erfaring med et bredt spekter av fotografiske disipliner. Interiørfoto/boligfoto for salg er hans spesialitet og Kalle er tilgjengelig for oppdrag i hele Ofotoen.

 • Stiftet i: 2019
 • 1 ansatte
 • Terrassen 25, 8515 Narvik
 • Få svar på ofte stilte spørsmål om boligfotografering

  Meldingsboble
  Hvorfor er det viktig med gode bilder når man skal selge eller leie ut boligen sin?

  Gode bilder er viktige når man skal selge eller leie ut boligen sin fordi de gir et positivt og profesjonelt førsteinntrykk av boligen, bidrar til å vekke potensielle kjøpere eller leietakeres interesse, samt kan fremheve boligens sterke sider og unike kvaliteter.

  Meldingsboble
  Hvordan kan man forberede boligen sin for fotografering?

  For å forberede boligen for fotografering, bør man rydde, vaske og style interiøret slik at det fremstår rent, ryddig og innbydende. Det kan også være lurt å fjerne personlige eiendeler og dekorasjoner, samt å justere møbleringen og belysningen for å skape en romslig og behagelig atmosfære.

  Meldingsboble
  Hvilke kamerainnstillinger og -utstyr bør man benytte for å ta gode bilder av boligen sin?

  For å ta gode bilder av boligen sin, bør man benytte et kamera med høy oppløsning og god bildekvalitet, samt bruke et vidvinkelobjektiv for å fange rommets fulle størrelse og dybde. Det er også viktig å justere kamerainnstillingene slik at bildene blir skarpe, klare og korrekt eksponert, for eksempel ved å bruke manuell fokus, lav ISO-verdi og riktig hvitbalanse.

  Meldingsboble
  Hvordan kan man utnytte naturlig lys og kunstig belysning for å skape stemningsfulle og realistiske boligbilder?

  For å utnytte naturlig lys og kunstig belysning i boligfotografering, bør man ta bilder på tidspunkter med godt dagslys og mykt, indirekte sollys, samt åpne gardiner og blendingsgardiner for å slippe inn mest mulig naturlig lys. Kunstig belysning kan benyttes for å skape stemning og fylle mørke områder, for eksempel ved å tenne lamper, lyslenker og stearinlys, samt bruke eksterne blitser og reflektorer ved behov.

  Forbrukertorget

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  © 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454