bilde

Måltilpasset solskjerming: En komplett guide

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Vil du bestille solskjerming på mål, men du er usikker på hvordan du går frem? Eller lurer du på hva som er fordelene med skreddersydd solskjerming, sammenlignet med helt ferdige solskjermingsprodukter? Da bør du lese videre. Her har du en komplett guide til måltilpasset solskjerming.

Kortversjonen

 • Måltilpasset solskjerming gir bedre tilpasning og optimal funksjon.
 • Du kan velge blant ulike typer solskjermingsprodukter som passer til dine behov og interiør.
 • Skråvinduer og spesialvinduer krever ofte måltilpasset solskjerming.
 • Sammenlign priser og tilbud fra ulike leverandører for å få det beste alternativet.

Derfor bør du bestille måltilpasset solskjerming

Skreddersydd solskjerming på mål kan koste mer enn solskjermingsprodukter som leveres i ferdige størrelsen, men investeringen vil som oftest alltid lønne seg. Måltilpasset solskjerming er også et godt alternativ hvis du har spesielle krav til størrelse og utforming, for eksempel hvis du har spesialvinduer i boligen din.

Du kan skreddersy solskjermingsproduktet helt etter dine behov, slik at det passer perfekt inn i de respektive vinduene. Det gir deg muligheten til å få den størrelsen som du vil ha, samtidig som at skjermingen fungerer optimalt. Dersom produktet er for stort eller lite, kan det hende at solskjermingen ikke fungerer.

For eksempel, det kan oppstå irriterende lysgliper hvis solskjermingen er for liten. Dersom den er for stor, vil den rett og slett ikke passe inn i vinduene dine. Derfor lønner det seg å bestille skreddersydd solskjerming på mål.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvilken type måltilpasset solskjerming skal du velge?

Du har uendelig mange valgmuligheter når det gjelder måltilpasset solskjerming. Det er derfor viktig å velge riktig type produkt som passer til dine behov og interiør. Du kan få omtrent alt av solskjermingsprodukter på mål, så her må du tenke over hvilken type solskjerming som passer best for deg.

Fordelen med utvendig solskjerming er at du kan blokkere varmen før den i det hele tatt slipper inn i boligen, for eksempel utvendige persienner og zip screens. Dette kan være en fordel for deg som sliter med overopphetet bolig på varme sommerdager. Det bør likevel sies at innvendig solskjerming kan fås med varmeabsorberende tekstiler.

Du har mange forskjellige typer tekstiler å velge mellom til innvendig solskjerming, for eksempel hvis du vil ha måltilpassede plisségardiner, rullegardiner, lamellgardiner eller innvendige persienner. Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken farge eller tekstur som passer til rommet. Her er det lurt å prøve seg frem og kanskje ta med seg noen fargeprøver hjem.

Tenk over følgende for å velge riktig solskjerming:

 • Hvor i boligen skal solskjermingen brukes?
 • Hvor store er vinduene?
 • Vil du ha lystette tekstiler?
 • Hvor mye lys skal slippe inn i boligen?
 • Hvor mye varme skal slippe inn i boligen?
 • Ønsker du å forhindre innsyn?
 • Hva er budsjettet ditt? 

Et annet alternativ som vi ønsker å nevne er skreddersydd solskjerming med motor. Motorisert solskjerming er svært praktisk, fordi du kan styre solskjermingen på avstand med en fjernkontroll. Denne typen solskjerming er ofte det beste alternativet hvis du har store vinduer som er vanskelige å nå eller du har redusert bevegelighet. Du slipper dessuten brysomme snorer, hvis du velger motorisert solskjerming.

Tips til hvordan du tar mål til solskjerming

Før du bestiller måltilpasset solskjerming, må du vite nøyaktig hvilken størrelse som trengs. Det kan det være lurt å ta et mål av bredden og høyden til alle de relevante vinduene for å sikre at alt blir riktig. For å kunne ta målene, trenger du et målebånd som er langt nok til vinduene dine. Du må også ha tilkomst til hele vindusflaten.

Det er anbefalt at du tar tre mål for både høyde og bredde, slik at du kan oppdage eventuelle avvik. Du bør dobbeltsjekke målene dine. Å ta mål til solskjerming er ikke vanskelig, men det er viktig at du er grundig og tar nøyaktige mål. Det er også viktig å være klar over at solskjermingsforhandleren kan ha egne instruksjoner til hvordan du tar mål av vinduene dine.

Bestill måltilpasset solskjerming med alt inkludert

Mange forhandlere tilbyr pakkepriser på solskjerming med mål og montering inkludert. Det betyr at du kan slippe å bekymre deg for at målene er feil, og du kan føle deg trygg under hele prosessen. Selv om du kan spare litt penger ved å ta målene på egenhånd, så synes mange at det er betryggende å få hjelp av en profesjonell.

Dersom du er i tvil om du skal ta mål av vinduene selv eller ikke, kan du be om pristilbud med og uten mål. På den måten kan du sammenligne priser og se hva som passer best for deg. Noen vinduer er enkle å ta mål av, mens andre kan være mer krevende. Tenk derfor over hvilken type vinduer det er snakk om før du bestemmer deg.

Måltilpasset solskjerming til skråvinduer

Skråvinduer, trekantvinduer og spesialvinduer krever ofte måltilpasset solskjerming, da det kan være vanskelig å finne noe i ferdige størrelser. Det kan også være litt krevende å ta mål av disse vinduene. Her er det anbefalt å be om hjelp fra solskjermingsforhandleren, enten ved å få grundige instruksjoner til hvordan du tar mål eller for å få hjelp av dem til å ta mål for deg.

Det kan være lurt å invitere dem på befaring for å sikre at alt skreddersys nøyaktig etter dine behov. Dette er også en god måte å være sikker på at du får solskjerming som matcher resten av interiøret. Utvalget av måltilpasset solskjerming til skråvinduer og spesialvinduer er mindre enn til “vanlige” vinduer, og det kan være godt å få gode tips og innspill fra forhandlerne.

De fleste forhandlere tilbyr plisségardiner og lamellgardiner på mål til spesialvinduer. Dersom du vil ha utvendig, måltilpasset solskjerming til skråvinduer, så må du som regel velge utvendige persienner. Alle disse tre alternativene er svært effektive for å blokkere sollys, redusere innsyn og forhindre at varme slipper inn i boligen.

Få gode tilbud på solskjerming på mål

Vi anbefaler at du sammenligner priser og tilbud fra minst tre forskjellige forhandlere når du skal kjøpe måltilpasset solskjerming. Ikke hopp på første tilbud, men ta deg tid til å skaffe deg et godt sammenligningsgrunnlag for å spare penger på solskjerming. Du skaffer deg et mye bedre overblikk over gjeldende priser ved å gjøre litt research.

Generelt sett, så kan du få måltilpassede markiser fra 3000 kr og utvendige persienner fra ca. 5000 kr. Utvendige zip screens og rullegardiner kan også koste fra ca. 5000 kr og opp. Innvendige persienner, plisségardiner og rullegardiner på mål koster noen hundrelapper og opp. Det kan imidlertid være store prisforskjeller, avhengig av materialer, funksjoner og størrelse.

Du kan enten innhente priser selv eller bruke en anbudstjeneste for måltilpasset solskjerming. Vi anbefaler å bruke en anbudstjeneste til å finne det beste tilbudet og for å spare tid, da du får tilbud fra flere leverandører samtidig. På den måten kan du velge og vrake, slik at du finner det alternativet som best dekker dine behov.

Montering av skreddersydd solskjerming på mål

Det vil som regel være en bestillingstid når du bestiller solskjerming på mål. Avhengig av leverandør og hvilken type solskjerming du kjøper, så kan det ta fra to til fire uker. Deretter må du få solskjermingen montert i vinduene dine. Noen velger å montere selv, mens andre synes at det er praktisk å få montering inkludert i prisen.

Hva som er best for deg, avhenger blant annet av budsjett, hvor nevenyttig du er og utformingen på vinduene dine. Det kan være mer krevende å montere solskjerming i spesialvinduer eller svært høye vinduer som strekker seg fra gulv til tak. Noen synes også at det er vanskelig å montere utvendig solskjerming selv, hvis vinduene befinner seg høyt på veggen.

Fordelen med å montere selv er at du kan spare litt penger. Dersom du imidlertid ikke føler deg trygg på å montere solskjermingen på egenhånd, er det lurt å be om hjelp fra en profesjonell. Det kan være stor forskjell mellom å montere en liten rullegardin på soverommet og å montere en elektrisk zip screen utvendig på store vindusflater. Husk at det siste er et håndverksarbeid, og en god jobb er avhengig av kompetansen til installatøren.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Slik bestiller du måltilpasset solskjerming

Du har nå fått mye god informasjon om hvordan du bestiller måltilpasset solskjerming. Vi ønsker å gjøre informasjonen litt mer oversiktlig for deg ved å ta en kort oppsummering av de viktigste punktene. Les gjerne over guiden vår igjen ved behov.

Slik bestiller du solskjerming på mål:

 • Bestem deg for hvilken type solskjerming du vil ha
 • Ta mål selv eller få hjelp av en profesjonell
 • Innhent minst tre forskjellige tilbud og prisforslag
 • Velg det tilbudet som du likte best
 • Monter solskjermingen selv eller få hjelp av forhandleren
 • Gled deg over resultatet!

Vi ønsker deg lykke til med å finne den perfekte solskjermingen for ditt hjem. Husk at det alltid er lurt å både sammenligne priser og velge et godt kvalitetsprodukt, slik at du får mest mulig verdi for pengene. Det er ikke sikkert at det billigste tilbudet er det beste, og du bør prioritere kvalitet for å kunne glede deg over solskjermingen din de kommende årene.

Få svar på vanlige spørsmål om måltilpasset solskjerming

Meldingsboble
Hva er fordelene med måltilpasset solskjerming?

Måltilpasset solskjerming passer perfekt til vinduene dine, og du kan føle deg trygg på at alt fungerer som det skal. Dersom solskjermingen er for stor eller liten, kan du få problemer både under montering og videre bruk.

Meldingsboble
Hvor mye koster det å få måltilpasset solskjerming?

Prisen for måltilpasset solskjerming avhenger av materialene som brukes, samt hvilken type solskjerming du kjøper. Generelt sett, så er det billigere med innvendig solskjerming enn utvendig. De ulike typene har imidlertid forskjellige funksjoner, og det er viktig å undersøke grundig for å finne den løsningen som passer best for både behovene dine og budsjettet ditt.

Meldingsboble
Hvilke typer solskjerming på mål finnes det?

Det finnes mange forskjellige typer solskjerming på mål som tilbys av ulike produsenter. Du kan for eksempel kjøpe innvendige og utvendige persienner eller rullegardiner, zip screens, plisségardiner, lamellgardiner, o.l.

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å installere måltilpasset solskjerming?

Tiden som trengs for å installere et måltilpasset solskjermingssystem avhenger av type solskjerming, hvor mange vinduer det skal monteres på og hvilken type vinduer det dreier seg om. Skråvinduer og spesialvinduer kan være mer krevende. Generelt sett vil det ikke ta mer enn noen timer, men bestillingstiden kan være på ca. 2-4 uker. Det er viktig å spørre forhandleren om dette før du bestiller.

Meldingsboble
Hva er vedlikeholdet for måltilpasset solskjerming?

Vedlikeholdet avhenger av type solskjerming. Vi anbefaler at du leser produktveilederen eller spør forhandleren om mer informasjon. De fleste typer solskjerming kan rengjøres med mildt såpevann og en fuktig klut.Fjern gjerne støv med en myk børste eller et mikrofiberklut. Pass på at du ikke bruker sterke kjemikalier, da sterke rensemidler kan skade materialene. Det er også viktig å sjekke at alle skruer og mekanismer er intakte og virker som de skal.

Meldingsboble
Hvor ofte bør man inspisere måltilpasset solskjerming?

Vi anbefaler at du inspiserer og vedlikeholder måltilpasset solskjerming minst en gang i året. Da vil du kunne oppdage eventuelle skader og problemer som har oppstått og sørge for at solskjermingen fungerer optimalt.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454