bilde

Garasjeport med dør: Alt du trenger å vite

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Garasjeport med dør – hva koster de? Hvilke fordeler får jeg? Hvordan kan jeg få porten montert? Her svarer vi på alle disse spørsmålene og dekker alt annet du må vite om garasjeporter med dører.

Kortversjonen

 • Fordelene med en garasjeport med dør inkluderer enkel tilgang uten å måtte åpne hele porten, spesielt praktisk hvis garasjen brukes som hobbyrom eller oppbevaringsrom.
 • En garasjeport med dør passer spesielt godt for garasjer uten egen inngangsdør og gir valgmuligheter for design og tilpasning.
 • Det er viktig å vurdere isolasjon og ventilasjon hvis garasjen brukes til andre formål enn bare parkering.
 • Prisen på en garasjeport med dør varierer avhengig av faktorer som størrelse, materiale, tilleggsfunksjoner og montering, og det er lurt å sammenligne tilbud fra ulike leverandører.

Fordeler med garasjeport med dør

Den største fordelen med garasjeport med dør er at du slipper å åpne hele porten for å komme deg inn og ut av garasjen. Hvis du bruker garasjen også som hobbyrom eller oppbevaring, så er det veldig praktisk med egen dør. Dette kan igjen føre til mindre bruk og slitasje av selve garasjeporten.

Denne løsningen passer spesielt bra for deg som har garasje uten egen inngangsdør. Det er altså mange fordeler med å bestille port med dør. Du kan også kjøpe garasjeporter med vindu, hvis du vil slippe inn litt dagslys i garasjen. Det er nyttig for deg som bruker garasjen som hobbyverksted og lignende.

Du må bare være obs på at du bør vurdere å isolere både porten og garasjen om du skal bruke den som hobbyrom eller til oppbevaring. Ellers kan kulde ødelegge tingene dine. Du må imidlertid sørge for at garasjen er godt ventilert, ellers kan varmen føre til økt korrosjon og rust på bilen din. Det er med andre ord viktig å vurdere hvordan du skal bruke garasjen nøye før du går til innkjøp av porten.

Portene fås i mange forskjellige farger og design. Du har like stor valgfrihet med tanke på utseende som med garasjeporter uten dør. Et alternativ kan være å kjøpe en garasjeport med dør i samme farge som listene på vinduene og dørene på selve boligen. Dersom du da maler garasjen i samme farge som veggene på boligen, så vil garasjen matche perfekt med huset ditt.

Hvorfor bestille en spesialtilpasset garasjeport

Hvis du vil ha en garasjeport som passer perfekt for dine behov og din garasje, så er det lurt å bestille en spesialtilpasset garasjeport med dør. Du kan velge størrelse og design som passer best for deg. Leverandøren kan produsere porten helt i tråd med dine ønsker. Det betyr at du får en garasjeport med dør som er perfekt tilpasset din garasje.

Vi anbefaler at du ber om gratis befaring og pristilbud fra flere forhandlere for å finne den beste prisen på spesialtilpasset garasjeport. På den måten kan du få mange gode råd og anbefalinger, samt du får et godt sammenligningsgrunnlag for å finne den beste prisen. Befaringen er dessuten en fin anledning til å stille forhandleren masse spørsmål, slik at du velger en profesjonell aktør som du kan føle deg trygg på.

Et godt tips er å spørre etter referanser fra tidligere kunder, samt sjekke kundeanmeldelser på nett. Seriøse firmaer har ingenting å skjule og setter deg gjerne i kontakt med tidligere kunder, dersom du føler at det er behov for det. Det kan også være lurt å sjekke salgsbetingelser og vilkår nøye. Dersom en leverandør gir deg et pristilbud som er vesentlig lavere enn andre, så bør du sjekke hvorfor og ikke bare hoppe på tilbudet.

Hva koster garasjeporter med dør?

Prisen på garasjeport og dør vil variere fra produsent til produsent, men som regel så koster garasjeport med dør mellom 10 000 og 25 000 kroner. Dette avhenger blant annet av materiale, størrelse, ekstra funksjoner og eventuelle monteringskostnader. Vær oppmerksom på at prisen vil øke hvis du velger en spesialtilpasset garasjeport med dør, da produktet lages etter dine mål og behov.

Andre faktorer som øker prisen på garasjeporter med dører:

 • Vinduer
 • Størrelse
 • Motor og fjernkontroll
 • Tilleggsfunksjoner
 • Installasjon og montering

Den billigste løsningen er å velge en garasjeport med dør i standard størrelse — så sant åpningen i garasjen er laget i standard størrelse. Hvis du skal bygge ny garasje, så kan det være lurt å ha størrelsen på porten i tankene helt fra starten av. Se gjerne etter garasjeporter allerede før du begynner å bygge.

Pris på montering av garasjeport med dør

Enkelte forhandlere tilbyr pakkepris på garasjeporter med dører som inkluderer befaring, selve garasjeporten og montering. Andre tilbyr kun garasjeporten, og så må du montere den selv. Skal du bygge nytt, så finnes det komplette byggesett med alt du trenger. Du har altså mange valgmuligheter.

Du bør vurdere ærlig hva som passer best for deg. Det er ikke alle garasjeporter som er like enkle å montere, selv om det finnes porter som er designet for at du skal kunne montere dem selv. Om du ikke har tid eller lyst til å montere garasjeporten selv, så er det viktig at du får en pris fra forhandleren på hva det vil koste å få den montert av profesjonelle.

Det er mulig å montere garasjeporter uten problemer, dersom du er litt nevenyttig og har tilgang til riktig utstyr. Vi anbefaler imidlertid å få hjelp av en venn, særlig om du skal montere større porter. Profesjonell montering bør likevel ikke undervurderes, da feilmontering i mange tilfeller kan føre til alvorlige skader på garasjeporten.

Husk å be om et pristilbud som inkluderer alle kostnader knyttet til prosessen, og vurder egne ferdigheter nøye før du bestemmer deg. Du kan også spørre dem om prisforskjellen med og uten montering, slik at du kan sammenligne kostnadene direkte. På den måten vil du være sikker på at du velger rett i henhold til ditt budsjett.

Tilleggsfunksjoner som kan være verdt å vurdere

Det er mulig å kjøpe garasjeport med dør som har en rekke praktiske funksjoner og egenskaper som kan forenkle hverdagen din. Motor og fjernkontroll er et godt eksempel på dette. Da får du en automatisert port som kan åpnes og lukkes, helt uten innsats fra deg. Dette er ikke bare komfortabelt, men det gir også ekstra sikkerhet.

Det kan være ganske ubehagelig å åpne garasjeporten manuelt på kalde vinterdager eller når regnet øser ned. Motoriserte garasjeporter kan styres via en fjernkontroll eller en praktisk app på mobilen din. Dersom du velger å styre garasjeporten med mobilen, så anbefaler vi at du likevel har en fjernkontroll. Da slipper andre i familien å ha tilgang til mobilen din for å åpne porten.

Du kan også kjøpe smarte garasjeporter med dører som kobles sammen med øvrig smarthusutstyr i boligen din. Det gjør det mulig å automatisere en rekke handlinger. Du kan for eksempel stille inn utstyret, slik at lysene i boligen skrur seg på når du åpner garasjeporten. Dette er praktisk når du kommer hjem sent på kvelden når det er mørkt ute.

Andre tilleggsfunksjoner til garasjeporter inkluderer lås, enten innvendig eller utvendig. Dette gir ekstra sikkerhet mot tyveri og innbrudd i garasjen. Noen porter fås med fingeravtrykkslås for ekstra sikkerhet og bekvemmelighet. Pass imidlertid på at det finnes andre måter å komme seg inn i garasjen, da du kanskje ikke alltid kan være tilstede for å låse opp med fingeravtrykk.

Forskjellige typer porter med dører

Du kan kjøpe forskjellige typer garasjeporter med dører, enten du vil ha en enkel eller dobbel port. Generelt sett, så er dette de vanligste portene: leddport, vippeport og rulleport. Hvis du skal ha garasjeport med dør, så kan leddport være verdt en nærmere titt. Denne typen port er svært populær, ettersom de er så enkle å tilpasse.

Leddporter beveges opp og ned på skinner, og de krever en del plass under taket. De krever imidlertid lite plass inne i selve garasjen. Det finnes imidlertid skinner som er tilpasset garasjer med lav takhøyde. Denne typen garasjeport kan isolere godt mot vær og kulde, er svært holdbare og kan som sagt tilpasses på en rekke måter.

I tillegg til dør, så kan du blant annet tilpasse porten med:

 • Innvendig og utvendig lås
 • Panoramapanel
 • Vinduer (også innstøpte vinduer)
 • Forskjellige typer håndtak

Ikke minst så er det enkelt å finne en leddport med dør som matcher boligen din. Det finnes ulike farger, utførelser og stiler tilgjengelig.

Få gode tilbud på port til garasje med dør

Sammenlign flere tilbud og velg det som passer best for deg. Vi anbefaler at du kontakter minst 2-3 leverandører, slik at du får et godt sammenligningsgrunnlag. På den måten kan du være helt sikker på at du får det beste tilbudet. Du kan enten kontakte forhandlere selv eller bruke anbudstjenester som gjør jobben for deg.

Vi anbefaler at du studerer pristilbudene svært nøye og sjekker hvilke kostnader som er inkludert. Det er svært kjedelig å få en uventet regning i posten, bare fordi du ikke så grundig nok over tilbudene. Du kan godt be firmaet om å redegjøre for utgiftene, samt spørre dem spesifikt om hvilke andre kostnader som kan dukke opp underveis.

Det er også lurt å sjekke om firmaet har gode kundevilkår, slik at du føler deg trygg på at jobben blir utført skikkelig. Dette gjelder spesielt for deg som skal kontakte forhandlere selv, uten å bruke anbudstjenester som samarbeider med dyktige leverandører og forhandlere — gjør grundige undersøkelser på forhånd. Husk også å se etter hvor mange års garanti de gir deg på den nye garasjeporten din.

Kort oppsummert: Dette må du vite om garasjeporter med dør

Vi håper du har fått et godt innblikk i hva det koster for garasjeporter med dør, og at du nå er bedre rustet til å ta en god beslutning. Gode forberedelser gjør det enklere å finne den beste porten til den beste prisen. Når du har funnet en seriøs leverandør, så kan du helt trygt bestille den nye porten til garasjen din.

Her er en kort oppsummering av det du trenger å vite:

 • Det lønner seg å bestille en port med dør, hvis du bruker garasjen som hobbyverksted eller oppbevaring
 • Bestill en spesialtilpasset garasjeport med dør, hvis du vil ha en port som passer perfekt til din garasje
 • Be om gratis befaring og pristilbud fra flere forhandlere, da dette gir et godt grunnlag for å sammenligne priser
 • Spør etter referanser fra tidligere kunder og sjekk kundeanmeldelser på nett før du bestiller
 • Prisen på garasjeport og dør vil variere, men som regel ligger den mellom 10 000 og 25 000 kroner

Det er viktig å ta seg tid til å finne den beste løsningen for deg og din garasje. På den måten kan du føle deg trygg på at porten vil fungere godt i mange år. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om garasjeporter med dør

Meldingsboble
Hvilke fordeler har jeg ved å velge garasjeport med dør?

Garasjeporter med dør gir deg økt fleksibilitet og enklere tilgang til garasjen. Det er også en god løsning om du bruker garasjen som oppbevaringsplass eller hobbyverksted. Du slipper dermed å åpne hele porten for å komme deg inn i garasjen.

Meldingsboble
Hvor mye koster det å montere en garasjeport med dør?

Prisen på monteringen vil variere fra leverandør til leverandør. Prisen vil også avhenge av hvor stor garasjeporten er. Du bør alltid be om et kostnadsoverslag fra flere leverandører og sammenligne prisene før du bestiller.

Meldingsboble
Hvilke materialer finnes det for garasjeporter med dør?

Det finnes mange forskjellige materialer å velge mellom, men de vanligste er aluminium, stål og tre. Hva du bør velge, vil avhenge av hvilket utseende du er ute etter og hva slags budsjett du har. Treporter er som regel de billigste, men de krever vedlikehold og må males for å holde seg fine. Stålporter koster mer, men de er robuste. Aluminiumsporter ligger sånn i midten og har mange fordeler, men de bulker lettere enn porter av stål.

Meldingsboble
Hvor lang garanti får jeg på garasjeporter med dør?

Garantiperioden vil variere fra leverandør til leverandør, og du bør alltid sjekke betingelser direkte hos forhandleren før du kjøper. Som regel er det vanlig at garasjeporter får en garanti på minst 5 år. Hvis du tar deg god tid til å velge riktig port og kjøper fra en seriøs leverandør, så kan du være sikker på at du får en garasjeport som vil gi deg mange års bruk.

Meldingsboble
Finnes det forskjellige farger å velge blant?

Ja, de fleste leverandører tilbyr et bredt utvalg av farger. Det er viktig å huske at du bør velge en farge som passer til eiendommen din, slik at du får et harmonisk og helhetlig utseende. Du bør derfor tenke over fargen på både bolig og garasje, samt eventuelle rekkverk og gjerder på tomten din.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454