bilde

Isolerte garasjeporter: En enkel guide

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Det finnes mange gode grunner til å velge isolerte garasjeporter, selv for deg med kald garasje. Her ser vi nærmere på fordeler og ulemper med en isolert garasjeport, samt hvordan du kan sikre deg gode tilbud på garasjeporter med isolasjon.

Kortversjonen

 • Isolerte garasjeporter gir ekstra beskyttelse mot vær og vind.
 • De kan være dyrere enn ikke-isolerte garasjeporter.
 • Isolerte garasjeporter kan brukes i både varme og kalde garasjer.
 • Det finnes ulike design og funksjoner å velge mellom, og det er viktig å velge en høykvalitetsmotor for optimal funksjon.

Fordelen med isolerte garasjeporter

Det er mange fordeler ved å velge en garasjeport med isolasjon, selv om du ikke skal isolere resten av garasjen. Det er fordi isolerte garasjeporter er robuste,  holdbare og gir ekstra beskyttelse mot regn, is og kulde. Selv om du skal ha det kaldt i garasjen, så er det viktig at det er tørt der.

Det er derfor positivt å kjøpe en isolert garasjeport for å forebygge at luft og vann trenger seg inn i garasjen ved uvær. I Norge selges det hovedsakelig isolerte porter, selv om mange her til lands har kalde garasjer. Det er rett og slett fordi isolasjonen ikke bare skal holde på varmen, men beskytte bilen og garasjen mot det harde, nordiske klimaet.

Det varierer imidlertid hvor godt garasjeportene er isolert. Enkelte porter som selges for kalde garasjer har kun tynn isolasjon, og disse bør ikke brukes i varme garasjer. Du bør prioritere god, termisk isolasjon til varme garasjer som brukes til hobbyrom, verksted eller oppbevaring for å sikre at varmen ikke forsvinner.

Ulempen med isolerte garasjeporter er at de kan koste mer enn garasjeporter uten isolasjon. De kan også veie mer i noen tilfeller, noe som betyr at du trenger kraftigere motor til portåpneren. Det kan også gjøre utslag på prisen. Det kan være lurt å bruke tid på å sammenligne priser fra forskjellige produsenter for å sikre at du får en konkurransedyktig pris på garasjeport med isolasjon.

Prisen på isolerte garasjeporter kan variere fra 10 000 kr til over 25 000 kr, avhengig av hvor god isolasjon porten har, størrelsen, tilleggsutstyr og produsent. Det kan være lurt å tenke over hvor mye penger du ønsker å bruke på ny garasjeport, slik at du kan sette deg opp et lite budsjett. I tillegg til prisen på selve porten, så kan det påløpe monteringskostnader.

Garasjeport for isolert garasje

Dersom du vil ha en varm garasje, så er du nødt til å kjøpe en isolert garasjeport også. Ellers siver all varmen rett ut av garasjen, og strømregningen din blir unødvendig dyr. Det er imidlertid noen ting du må være obs på om du skal ha varme på i garasjen. En varm og tørr garasje kan faktisk forverre rust på bilen, så sant du ikke har god ventilasjon.

Du kan se det for deg selv: La oss si at du kjører bilen inn i den varme, gode garasjen etter en lang dag ute på snødekte veier som er godt saltet på vinterstid. Dersom garasjen ikke har god ventilasjon, så kan kombinasjonen av fuktighet, varme og salt forårsake rustskader. Det samme gjelder om du parkerer en våt bil inne i en varm garasje etter en kjøretur i høstregnet.

Garasjen er derfor nødt til å ha god ventilasjon for at bilen skal tørke inne i den varme garasjen, uten å ruste. Garasjeluften bør likevel ikke være altfor tørr, ellers kan gummipakninger, plast og skinn tørke ut og sprekke opp. Det finnes heldigvis mange gode løsninger for å ventilere garasjen, slik at du tar godt vare på bilen din og annet som oppbevares der:

 • Takvifte
 • Vinduer
 • Isolert garasjeport med ventilasjonsrist

Dersom du leter etter isolerte garasjeporter til varme garasjer, kan det altså være smart å se etter en med ventilasjonsrist når du først er i gang. Disse garasjeportene fås med ventilasjonsrist ferdig montert og klar til bruk. Det kan i tillegg være lurt å kombinere ventilasjonsristen med ventil i veggen, slik at du kan føle deg trygg på at den varme garasjen din har god ventilasjon.

Forskjellige typer isolerte garasjeporter

Det er som sagt mest vanlig å selge isolerte garasjeporter her til lands, og du har derfor et stort utvalg å velge blant. Garasjeporter kan fås som tre-, aluminium- eller stålport, og du finner mange forskjellige design og farger. Vi anbefaler å velge en garasjeport som matcher resten av garasjen din, samt huset ditt. Det kan for eksempel være svært harmonisk med garasjeport i samme farger som dørene og listene rundt vinduene dine.

Treporter er svært kledelige for deg med trehus, men ulempen er at du må male dem. Ellers kan regn og fuktighet føre til at formen forandrer seg eller at treverket sprekker opp. Stål og aluminium lar seg ikke påvirke av vær på samme måte og er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Du må likevel smøre bevegelige deler og sjekke at alt virker som det skal ved jevne mellomrom. Stål kan dessuten være mer isolerende enn tre.

De vanligste garasjeportene inkluderer vippeport, leddport og rulleport. I tillegg kan du velge mellom enkel eller dobbel garasjeport med isolering. Det kan være smart å planlegge hvilken type isolert garasjeport du vil kjøpe allerede når du planlegger garasjen. Fordelen med isolerte leddporter er at de rulles opp under taket og er plassbesparende.

Isolerte vippeporter brukes ofte i mindre eller eldre garasjer. Disse vippes opp under taket og er svært stødige i bruk. Rulleporter med isolasjon er derimot svært plassbesparende. Disse rulles opp under taket i en rull, fremfor at porten legger seg under taket. Isolerte rulleporter kan brukes i selv små garasjer med veldig lite plass.

Utstyr til garasjeporter med isolasjon

Det finnes en mengde utstyr og funksjoner som du kan kjøpe til garasjeporter med isolasjon, for eksempel dører, vinduer, håndtak, låser, portåpnere og motorer. Disse kan gi deg ekstra komfort og sikkerhet på garasjen din. Det finnes forskjellige alternativer for deg som vil ha isolert garasjeport med motor, avhengig av hvilken type port du vil ha.

Motorene kan styres manuelt, via mobilen, fingeravtrykk eller fjernstyres med fjernkontroll. Det er svært viktig å kjøpe motor til garasjeport av høy kvalitet for å sikre at porten fungerer optimalt. Du bør også tenke over brukervennlighet. Hvis du for eksempel ønsker å fjernstyre garasjeporten via mobilen eller fjernkontroll, så må du sikre at andre kan åpne porten manuelt ved behov.

Prisen på portåpner vil variere i henhold til størrelsen på garasjeporten din. En liten og enkel garasjeport vil ikke trenge en like kraftig motor som en dobbel garasjeport. På samme måte så kan en robust, tung og isolert garasjeport i stål kreve en kraftigere motor enn en tynn garasjeport i tre som veier lite.

Vi anbefaler at du også tenker over hvor høy sikkerhet du vil ha i garasjen din. Dersom du skal bruke garasjen til oppbevaring og hobbyrom, kan det være ekstra viktig at ingen uvedkommende får tilgang. Det finnes mange løsninger for dette, blant annet elektroniske låser til isolerte garasjeporter.

Hvordan bestille isolert garasjeport på mål

Dersom du ikke har garasjeåpning i standard størrelse, så må du bestille isolert garasjeport på mål. Det betyr at du må ta mål av garasjeåpningen og bestille en port som passer perfekt. Det er viktig å dobbeltsjekke at målene er korrekt, dersom du skal måle opp selv. Mange forhandlere tilbyr imidlertid gratis befaring hvor de tar mål for deg.

Det kan være smart å benytte seg av gratis befaring, ettersom du kan få mange gode råd og tips til hvilken garasjeport du bør velge og hvor mye isolasjon du trenger. I tillegg slipper du å bekymre deg for at målene skal være feil. Forhandleren vil kunne skreddersy en tilpasset garasjeport med isolasjon og annet tilleggsutstyr som du kanskje trenger.

Jo større og mer kompleks garasjeport du skal kjøpe, desto vanskeligere kan det være å montere den. Det finnes imidlertid garasjeporter med isolasjon som har enkle design, og disse kan være bra for deg som ønsker å montere porten på egenhånd. Be gjerne om pris både med og uten montering, slik at du kan tenke litt på hva som vil lønne seg for deg.

Slik får du gode tilbud på isolerte garasjeporter

Vi anbefaler at du sammenligner priser og tilbud på isolerte garasjeporter nøye før du bestemmer deg. Det finnes mange forskjellige leverandører som kan tilby deg forskjellige typer garasjeporter med isolasjon, og du kan spare mye penger ved å gjøre grundige undersøkelser på forhånd. Du bør sammenligne priser på hele pakken, inkludert utstyr og montering.

Du kan enten innhente tilbud på egenhånd eller bruke en anbudstjeneste for å la garasjeportforhandlerne konkurrere om deg. Fordelen med anbudstjenester er at du raskt og enkelt får samlet gode pristilbud fra pålitelige og seriøse leverandører i nærheten av deg. Det kan ellers kreve litt tid å finne frem til de mest egnede leverandørene på egenhånd.

Vi anbefaler at du ber om tre forskjellige tilbud på isolerte garasjeporter for å få et godt sammenligningsgrunnlag. Dersom det ene tilbudet er vesentlig lavere enn de andre, bør du spørre hvorfor. Kanskje det kommer noen ekstra kostnader senere som ikke er inkludert i tilbudet?

Du bør også sjekke hvilke garantier de ulike forhandlerne tilbyr, slik at du har god sikkerhet hvis noe skulle vise seg å ikke fungere optimalt. Husk å be forhandleren om veiledning for vedlikehold og service, slik at du kan ta godt vare på den nye, isolerte garasjeporten din. En garasjeport skal nemlig vare i mange tiår, så lenge du bruker den rett og tar godt vare på den.

Hvordan montere garasjeport med isolasjon

Isolerte garasjeporter må monteres riktig for at de skal fungere på rett måte. Mange garasjeporter er svært enkle å montere på egenhånd, så sant du er litt nevenyttig og føler deg trygg på prosessen. Andre porter kan være mer krevende å få på plass selv, og det kan i så fall være lurt å få hjelp av forhandleren.

Vi anbefaler at du ber om pris på profesjonell montering av garasjeport med isolasjon allerede når du undersøker pristilbud. Dette er spesielt viktig for deg som føler deg usikker på å montere porten selv. Da slipper du å bekymre deg for om alt er riktig montert, og du kan følge deg trygg på at den isolerte porten fungerer på best mulig måte.

Kort oppsummert: Dette bør du vite om isolerte garasjeporter

Du har nå fått masse informasjon av oss om isolerte garasjeporter, samt hvordan du finner gode tilbud på garasjeport med isolasjon. Vi ønsker likevel å oppsummere de viktigste punktene før vi runder av, slik at du har en god oversikt over fordeler og ulemper. Dermed ligger alt til rette for at du kan velge den beste garasjeporten i henhold til garasjen din, behovene dine og ikke minst budsjettet ditt.

 • Isolerte garasjeporter kan beskytte mot vær og vind
 • Kan koste mer enn garasjeporter uten isolasjon
 • Kan brukes i varme og kalde garasjer
 • Fås i mange forskjellige design og med ulike funksjoner
 • Du bør velge høykvalitetsmotor for optimal funksjon
 • Innhent minst tre forskjellige tilbud for å få den beste prisen
 • Sammenlign garantier

Som du ser, så finnes det mange fordeler med å velge en isolert garasjeport fra en pålitelig leverandør. Da er det bare å ønske deg lykke til med den nye porten din!

Få svar på vanlige spørsmål om garasjeport med isolasjon

Meldingsboble
Hva koster garasjeporter med isolering?

Prisen på isolerte garasjeporter varierer avhengig av størrelse, design og type materiale. En isolert garasjeport kan koste så lite som 10 000 kr, mens en større garasjeport med et mer komplekst design og tilleggsfunksjoner som motor kan koste over 25 000 kr. Det er lurt å sammenligne flere forskjellige alternativer og priser før du bestemmer deg. Dette gjør du enklest ved å kontakte flere leverandører og be om prisestimat. På den måten får du det beste tilbudet for ditt budsjett.

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å montere en isolert garasjeport?

Tiden som trengs for å installere en isolert garasjeport avhenger av størrelsen på porten og vanskelighetsgraden på monteringen. Det tar som regel noen timer, men kan ta lenger tid dersom porten er stor eller det kreves mer arbeid for å få den til å fungere optimalt. For å være sikker på at installasjonen blir utført riktig, bør du kontakte en profesjonell installatør.

Meldingsboble
Hva er fordelene med å installere et isolert garasjeport?

Det viktigste aspektet når det gjelder isolerte garasjeporter er at de har evnen til å isolere garasjen for å holde den varm om vinteren og kjølig om sommeren. Dette kan hjelpe deg med å spare penger på strømregningen, dersom du vil ha varme i garasjen. I tillegg har isolerte garasjeporter ofte et robust design som gjør at de er motstandsdyktige mot vær og vind, noe som betyr at de kan være mer holdbare enn vanlige garasjeporter.

Meldingsboble
Hvilke typer isolerte garasjeporter finnes det?

Det finnes mange forskjellige typer isolerte garasjeporter. De vanligste er stål, tre og aluminiumsporter. Treporter pleier å være de billigste, men de krever mer vedlikehold. Aluminium og stål har ganske like egenskaper, men stål er mer robust. Aluminium får lettere bulker, men de koster til gjengjeld mindre enn stålporter. Det er best å velge den garasjeporten som passer dine behov og budsjett.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454