bilde

MANGE VALGMULIGHETER: Det finnes forskjellige typer solcellepaneler som alle har fordeler og ulemper.

Beste solcellepanel til boligen: Enkel guide

Sist oppdatert: 13. juli 2023

Solceller er et smart og bærekraftig valg som kan hjelpe deg med å kutte strømutgiftene dine. Det er likevel avgjørende at du velger de beste solcellepanelene til huset ditt for å kunne produsere mest mulig solenergi, redusere strømregningen og bidra til et mer bærekraftig samfunn. 

– Nå er det trendy å produsere egen strøm og bruke strømmen der den blir produsert. Solcellemarkedet opplever en enorm etterspørsel, som viser at folk ikke bare vil spise kortreist mat, men også tenke kortreist når det gjelder energi.Dette er tiårets største trend, og vi spår at hver fjerde nordmann vil produsere egen strøm på taket innen 2030, sier Carl Christian Strømberg, daglig leder, i en pressemelding fra Solcellespesialisten. 

Med stadig nye fremskritt og nye solcelleanlegg på markedet, kan det være vanskelig å vite hva man bør velge. Vi ønsker å hjelpe deg gjennom prosessen ved å gi deg detaljert informasjon om hva som er de beste solcellepanelene til boliger.

Les videre for å oppdage de siste trendene og teknologiske fremskrittene innen solceller, samt få praktiske tips og råd til hvordan du velger rett solcelleleverandør.

Kortversjonen

 • Solcellebransjen er i vekst, og det forventes at en av fire nordmenn vil produsere egen strøm via solceller innen 2030. Valg av paneler påvirker effektiviteten, estetikken og kostnadene ved solenergi.
 • Det er mange alternativer for solcellepaneler, inkludert tradisjonelle paneler, takintegrerte løsninger, og fasadeintegrerte alternativer. De beste solcellepanelene for boligen vil avhenge av individuelle omstendigheter som budsjett og boligforhold.
 • Det er viktig å sammenligne leverandører, sjekke anmeldelser og referanser, og vurdere tilleggstjenester som montering og service når du kjøper solcellepaneler. Smarte energilagringsløsninger, som solcellebatterier, kan også forbedre effektiviteten av solcelleanlegget.

Dette bør du vite om solcellepaneler til boliger

Solenergi har kommet langt de siste årene, og det finnes mange gode løsninger på markedet. Det er viktigere enn noen gang å være godt forberedt når du skal velge de beste solcellepanelene til hjemmet ditt. Ikke bare har det dukket opp nye trender innen solcelleindustrien, men solenergi i seg selv har blitt en spennende og bærekraftig trend:

– Enkeltmennesker vil være med på det grønne skiftet, og i likhet med kortreist mat, har kortreist strøm blitt det neste store «alle» vil ha. Det er rett og slett strålende utsikter for solceller, forteller Strømberg. 

Solcellepaneler blir stadig mer effektive og rimelige, takket være kontinuerlig forskning og utvikling. Nye materialer og produksjonsmetoder bidrar til økt ytelse, reduserte kostnader og bedre estetikk. Smarte energilagringsløsninger som solcellebatterier og integrasjon med smarthjemteknologi gir også huseiere større kontroll over energiforbruket.

Det er imidlertid ikke alle som har fått med seg alle de spennende mulighetene som finnes i dag, ifølge Solcellespesialisten:

– De fleste ser for seg det klassiske blå solcellepanelet, plassert på toppen av et rett tak. Det finnes mange flere muligheter i dag, og solceller trenger ikke å gå på bekostning av boligens design. Det trenger hverken å være massivt eller synlig.

Du har følgende valgmuligheter hvis du skal kjøpe solceller:

 • “Vanlige” solcellepaneler som monteres over taket, utenpå veggen eller erstatter det ytterste laget med taktekking.
 • Solcelletakstein og solcelleskifer som erstatter vanlige takstein og har et stilrent, diskré design. Dette er et ypperlig valg til dem som ikke vil ha store, synlige paneler på taket.
 • Fasadesolceller som integreres i fasaden og fås i mange ulike farger og design. De erstatter andre bygningsmaterialer og gir deg en vedlikeholdsfri fasade som produserer solkraft.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

De beste solcellene til hus

Det er viktig å vurdere en rekke faktorer som ytelse, pris og garantier når du skal velge hvilke solcellepaneler du skal kjøpe og hvem du skal kjøpe dem fra. Nøyaktig hvilke solceller som er best for deg avhenger i tillegg av spesifikke forhold ved boligen din, hvor du bor og hvilket budsjett du har.

Populære leverandører av solcellepaneler:

 • Otovo
 • Solcellespesialisten
 • Suno
 • Ecosol
 • Solcellekraft
 • FUSen
 • Solenergi Norge

I tillegg finnes det mange andre forhandlere og lokale leverandører med produkter og tjenester av høy kvalitet. Vi anbefaler at du først og fremst innhenter tilbud på solcellepaneler ved å bruke en anbudstjeneste på nett. Da kan du være sikker på at du får gode tilbud på solcellepaneler som passer for nettopp din bolig fra lokale forhandlere.

REC Alpha Pure 410AA 410W

Hovedfunksjoner:

 • Maksimal Wp: 410
 • Virkningsgrad: 22,2 %
 • Monokrystallinske solceller
 • Kompakt størrelse

REC Alpha Pure 410AA 410W er et prisvinnende solcellepanel til hus med 25-års garanti. Den har en høy effekt på 410 Wp og 222 W/m², takket være et innovativt design som gjør det mulig å bruke hele overflaten til å produsere strøm. I tillegg tåler den større belastninger enn det mange andre paneler gjør, og den passer dermed bra for deg som bor i et område der det snør mye.

FuturaSun 360 M Silk Pro

Hovedfunksjoner:

 • Maksimal Wp: 360
 • 120 halvceller per 60-cellers panel
 • Monokrystallinske solceller
 • Ytelsesgaranti

FuturaSun 360 M Silk Pro er et høytytende solcellepanel til boliger. Virkningsgraden er opptil 19,76 %. Du får 15-års produktgaranti og 20-års ytelsesgaranti. Solcellepanelene består av halvkuttede celler for å optimalisere både holdbarhet og ytelse. Disse cellene kan redusere energitap når det forekommer “hot spots”, det vil si temperaturøkninger. Ett panel består av to deler, slik at den ene delen fungerer selv om den andre er skyggelagt.

SunPower R-MAX3-400-P9

Hovedfunksjoner:

 • Maksimal Wp: 400
 • Garantert høy ytelse i 25 år
 • Monokrystallinske solceller
 • Virkningsgrad: 22,6 %

SunPower R-MAX3-400-P9 har en svært god produktgaranti som varer i 25 år. I tillegg garanterer SunPower at panelene har 92 % effekt etter 25 år. Dette er svært bra, ettersom produktgarantien på solceller pleier å ligge på rundt 15 år. I tillegg fungerer den bedre enn paneler fra andre merker ved høye temperaturer. Virkningsgraden er hele 22,6 %, noe som gjør dette solcellepanelet til et godt valg for deg som vil ha høytytende, premium solceller.

Roofit.Solar integrerte solcellepaneler

Hovedfunksjoner:

 • Integrerte solcellepaneler til hus
 • Nordisk design
 • Tak og solcellepaneler i ett
 • 25-års produksjonsgaranti

Soltak fra Roofit.Solar er et godt valg for deg som ikke ønsker å montere synlige paneler på taket, skal bygge ny bolig eller bytte tak. De spesielle, svarte solcellepanelene brukes som taktekkingsmateriale og er svært slitesterke. Designet er stilrent og passer for nordiske boliger. Effektiviteten på 150 W/m² er noe lavere enn “vanlige” solcellepaneler, men den er likevel god.

Smarte energilagringsløsninger for deg med solcellepaneler

Solcellepaneler på taket er et viktig skritt mot en mer bærekraftig livsstil, samtidig som du kan spare penger på strømmen. Du bør også vurdere å implementere smarte energilagringsløsninger for å dra størst mulig fordel av solcelleanlegget ditt. Disse systemene lar deg lagre overskuddsstrøm, slik at du kan bruke den når solen ikke skinner, det oppstår strømbrudd eller når spotprisen er høy. Du kan også selge overskuddsstrømmen.

Solcellebatterier som passer for boliger med tilkobling til strømnettet er en ny og spennende trend. Solkraft er nemlig ferskvare, og da er det fint å ha mulighet til å lagre den solenergien som du ellers ikke får brukt. Solcellebatteriene lagrer energi fra solcellepanelene dine, for eksempel på dagtid mens du er på jobb.

Du velger selv når du vil bruke solkraften som du har lagret på batteriet ditt. Det finnes også batterier som lar deg lagre strøm både fra strømnettet og fra solcelleanlegget. Disse kan være nyttige for deg som ønsker å lagre strøm fra strømselskapet ditt på tidspunkter med lave spotpriser.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kjøp de beste solcellepanelene til gode priser

Det er viktig å sammenligne tilbud for å være sikker på at du ikke bare får de beste solcellepanelene til huset ditt, men at du også får dem til de beste prisene. Her er noen tips og råd til hvordan du finner pålitelige leverandører med produkter og tjenester av høy kvalitet.

1. Be om pristilbud

Den enkleste måten å innhente pristilbud fra flere solcelleleverandører er ved å bruke tjenester på nett. Da trenger du bare å sende inn opplysningene dine én gang for å få tre uforpliktende tilbud.

2. Sammenlign pristilbud

Gå nøye gjennom pristilbudene for å sammenligne pris, ytelse, garantier og tjenester som montering og service. Husk at det billigste tilbudet ikke nødvendigvis er det beste for deg – solcelleanlegget må passe for nettopp din bolig. Ellers kan det gå utover strømproduksjon og lønnsomhet på sikt.

4. Sjekk anmeldelser og referanser

Se etter kundeanmeldelser for hver leverandør og installatør. Du kan også spørre leverandørene etter referanser fra tidligere kunder. Dyktige og pålitelige solcelleleverandører har ingenting å skjule og alt å vinne ved å gi deg kundereferanser.

Vi anbefaler at du ber om råd og veiledning fra leverandørene for å finne frem til de solcellepanelene som passer best for huset ditt. Husk at det finnes mange spennende løsninger på markedet i dag, enten du vil ha standard paneler eller integrerte løsninger. Lykke til med solcelleprosjektet!

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454